eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1A:4B:70:67:0A UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b) Base address:0x4020 Memory:e4600000-e4620000 eth0:avah Link encap:Ethernet HWaddr 00:1A:4B:70:67:0A inet addr:169.254.3.207 Bcast:169.254.255.255 Mask:255.255.0.0 UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1 Base address:0x4020 Memory:e4600000-e4620000 lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 inet6 addr: ::1/128 Scope:Host UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1 RX packets:96 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:96 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:7504 (7.3 KB) TX bytes:7504 (7.3 KB)No teraz neviem co mam robit. Pomocou programu wifi-radar sa pripajam no neviem ci sa pripajam spravne. Network name som dal SSID ktore som dostal od administratora, Wifi options som dal Mode nic Channel nic a Key som zadal WEP kluc, Security taktiez nieje zaciarknute. Nikde som ale nezadaval aky ma pouzivat kluc WEP Ascii / unicode atp.. Dal som save, napisalo mi Connected to None (IP Adress: 169.254.3.207). Internet nejde ani po restarte, ako sa mam spravne pripojit na to wifi?
Popripade aky program podorucite?
Dakujem za skoru odpoved.
ak nie, tak odinštaluj program lspci, zbytočne ti zaberá miesto.
mimochodom, nahral si tam európsky firmware?
A ked rozbehas tu wifi, mozme pokracovat dalej :-)
eth0 byva vacsinou pripojenie kablom, ale ak si si to nastavil inak, tak v pohodicke ;-)
btw. ak chces cisto vypis z iwconfig, resp. ifconfig nemusis spustat cez sudo ;-)
Start nb, gdm, prihlasenie, do konzoly sudo modprobe -r bcm43xx a sudo modprobe bcm43xx a tym to skonci, Prave som zistil ze nepouzivam ndiswrapper ani nic ine, asi budem problem v tom. Vyzera to tak ze vsetko mam zapnute ale ani za boha to neviem zapnut. Chyba je na 90% vo mne. Tak prosim help.
po prihlaseni nemusis odoberat ten modul, malo by ho staci iba zaviest, co mozes dat robit automaticky ak ho pridas do "/etc/modules"
A to, ze ti nenajde siet toho providera moze byt bud tym, ze mas velmi slaby signal, alebo je zakazane zobrazovanie SSID na strane providera, takze ti ho nezobrazi medzi najdenymi sietami, ale malo by to vyriesit to manualne pripojenie sa do siete podla SSID. Ale iba ak nastavujes vsetky parametre spravne a mas dobry signal.
Nemas nahodou moznost otestovat ten signal s niecim inym?
A potom skus este
V konzole:
ifconfig wlan0 up -zapne wlan
iwlist wlan0 scanning
iwconfig wlan0 essid zadajsvoje
Ako si si mohol vsimnut, wlan0 nemusi byt jedine oznacenie pre wifi.
Sken uz spustal ;-)
Siete mu neskanuje pretoze to v tych vypisoch vobec nieje. Nevidi mu to pripojne miesta, ani ich SSID, ani ich MODE, ani ich MAC.
Stacia na to tie tri prikazy ako som napisal.
vypnem pre istotu eth0
ifconfig eth0 down
dhclient eth1
kontrola
ifconfig eth1
route -n
ak nie je dhcpd
iwconfig eth1
ak nevies aka tam je siet tak musis scanning
iwconfig eth1 mode monitor
potom bud kismet abo airodump-ng
a ked uz vies podstatne
iwconfig eth1 essid wifi mode Managed key s: ASCII_kod
abo ked je kod v hexa
iwconfig eth1 essid wifi mode Managed key hexa_kod
zo scanu zistis podsiet a nahodis IP
ifconfig eth1 192.168.1.10 netmask 255.255.255.0 up
to je iba v kratkosti
SSID je srpo a WEP je 98EAEFAED23E91901F09DFF843 Lime prosimta viem ze je to blbe, ale nemohli by sme komunikovat cez jabber / icq ? Velmi by mi to ulahcilo pracu tym ze by som nemusel cakat kym mi odpovies a taktiez by sme skor dosli ku vysledku.
Dakujem
mam ten isty problem a neviem si s nim rady.
vdaka
Moze mi niekto s tym problemom pomoct?
V laptope mam grafiku od nvidie a po instalovani drivera pre grafiku zacal moj problem s wifi. No dnes som ten driver skusil odstranit a wifi sa opat rozbehlo.
Tak mam tu dalsi problem, ako dat dokopy grafiku a wifi?
Vedel by mi o tom niekto nieco viac povedat?