TOR - spusteni
mam na SuSe 10.0 nainstalovany TOR + PRIVOXY a vsechno funguje. Jenom po kazdem zapnuti PC musim rucne spustit TOR. Lze nejak zaridit, aby nabehnul zaroven se systemem a jak? Za kazdou radu dekuji predem!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
- inštaloval si klasicky cez balíčkovací systém?
- v /etc/init.d/ (alebo nejaký ekvivalent v SUSE) nie je nejaký spúšťač pre tor?
- v Ubuntu treba niektoré démony (tor nevynímajúc) povoliť aj v /etc/default/*, netreba to aj v SUSE?
- ako spúšťaš tor? Inicializačným skriptom, alebo inak?
Možno sa tu ani nevrátim, aby som ti na odpovede reagoval, ale pokiaľ si na ne odpovieš, mohlo by ťa to nakopnúť k správnemu riešeniu (povolenie/vyrobenie spúšťacieho skriptu a pod.).
Nakonfiguroval potom PRIVOXY a vse
spravne funguje, ale jenom do restartu anebo vypnuti a zapnuti PC. V tom pripade pak spoustim TOR v grafickem prostredim zadanim TOR-spustit.
Potreboval bych tedy asi vyrobit spousteci skript, nevim ale jak. Muzes mi s tim prosim pomoct?
TOR-spustit
ale pekný návod vyšiel na servri root.cz.Ono totižto TOR je služba ktorá zabezpečuje anonymizáciu pomocou zdielaného komunitného proxy, nejedná sa o program ako taký. Teda pokiaľ sa nejedná o TOR Portable (firefox aj s TOR na USB klúči). Z toho logicky vypýva že služba sa môže naštartovať kedykoľvek, hoci aj pri štarte.
PS.: zaujímalo by ma ako je odolná sieť TOR voči spam botom, či má užívateľ spoplatnený prenos internetu a či si uvedomuje že TOR zabezpečí anonymitu ale nie ochranu pred odposluchom.