Dobry den. Mam dost velky problem a to ze sa mi nedobija baterka. Mam na panely plugin zobrazujuci mi stav baterky. mam tam 97%, pise ze bere prud a AC, to je vporiadku, az na to ze sa mi nedobije nikdy baterka, mal som najprv 98% som skusil co to spravi, bol som bez prudu a znizil som to na 97%, dal adapter a ona sa nedobija.. Jadro som konfiguroval sam - to s tym nepohlo a taktiez aj pomocou genkernelu - pred chvilkou.. no taktiez sa nic nedeje. Nesvieti dokonca ani kontrolka ze sa baterka dobija alebo je zapojeny kabel. Na OpenSUSE pred tyzdnom mi to slo. Moze byt chyba v BIOS-e?
Nic som nemenil. Kde mam hladat chybu?
Dakujem
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
baterku ani nie je dobre dobijat v priapde, ze je takmer nabita. U roznych typov sa hranica na nabijanie lisi, ale moze to byt cca 80-85% (len tipujem) a kym ti neklesne pod tuto uroven, nabijanie sa nespusti.
Myslim, ze je to osetrovane nejak softverovo, takze zrejme bola chyba v OpenSUSE, nie v Gentoo ;-)
To ze nesvieti kontrolka, ze je kabel zapojeny, moze byt tym, ze to mas nejak blbo zapojene.
Skus to dobre pozapajat, trosku viac vybit baterku a potom daj vediet ;-)
aj ked novsie baterky uz pamatovym efektom netrpia, resp. v malom mnozstve, je lepsie ako si spominal robit cele cykly.
A to softverove obmedzenie moze byt cez acpi, ale len ak je funkcne a s takou moznostou, nejakym firmverom, alebo aj priamo hardverom.
Preto je dobre robit cele cykly, ale pokial je mozne, napajat zo siete.
a inak.. vsetko je len kusovy tovar. Pamate sa tiez nepodaria, procesori vyhadzuju, resp. recykluju niekedy aj vacsiu polovicu (najma ked sa jedna o novu technologiu vyroby). Ale asi jedine baterky vybuchuju :-D