uz niekoko dni sa snazim vyriesit jeden problem s Postfixom. V jednej firme mame dost kosatu siet a len vramci VPN firmy je email relaynuty cez 5 hopov, pricom kazdy si prida do hlavicky riadok
Received: nieco (IP adresa) atd.
. Nakoniec sa to dostane k vystupnemu serveru a ten to samozrejme preposle dalej. Problem je ale v tom, ze ten email pri opustani vystupneho servera so sebou nesie aj dost dolezitu informaciu o fungovani vnutornej siete firmy (ip rozsahy, prepojenia), ktoru by som radsej utajil. Taktiez niektore destinacie to odmietaju, kedze tam vidia hosty, ktore sa neprekladaju nazad a email na bouncnu nazad ako bulk.Hladam preto sposob, ako na tom vystupnom serveri (Postfix) odstranit z hlavicky vsetky riadky s "Received:". Hladal som na google s heslami "postfix strip off received", "strip off route", "remove route", "strip header" a podobne, ale ziaden vysledok. Taktiez som presiel dokumentaciu k main.cf, ale ani tam som si nic uzitocne nevsimol. Viem na kazdom hoste nastavit miesto ip adresy nejaky nazov, ale to moj problem neriesi. Potrebujem to proste vsetko odstranit, aby vystupny server bol brany ako prvy hop.
Za kazdu pomoc vopred dakujem.
http://www.irbs.net/internet/postfix/0702/0800.html