- pri starte, po tom splashscreene, obrazovka neprijemne preblikne (cela plocha je biela)
- hodinky na paneli su OBROVSKE!
- panelu sa neda zmenit velkost
- hlavnemu menu sa neda zmenit vyska, takze mne to zobrazuje 10 z celkovo 12 hlavnych poloziek, kvoli tym dvom neustale skrolujem
- ked som v menu priliz "hlboko", musim sa niekolko krat preklikavat spat lebo predchodzie urovne to nezobrazuje, len aktualnu
- pri spustani konsole to obcas hlasi chybu "KDEInit could not launch '/usr/bin/konsole-kde4'"
- mam grafiku Intel GMA 900 ale desktop nabehol neakcelerovany
- v hlavnom menu ked postojim nad nejakou polozkou menu tak ma to automaticky nepresunie do podmenu ako to byva v beznych menu, musim explicitne kliknut, naproti tomu na tie ikony co su na spodku hlavneho menu klikat netreba, proste chaos. Ak chcete kliknut na poslednu polozku a omylom sa posuniete o 1 pixel nizsie ako treba, cele menu sa prepne do ineho rezimu
- chyba lokalizacia do cestiny alebo slovenciny
- hlavne menu si pamata posledne otvorene submenu, trochu ma to miatlo, zakazdym je totiz hlavne menu ine
- solid - podobne ako hl. menu zobrazi v okne asi 90% obsahu, ku zvisnym 10% sa treba doskrolovat. Cele okno ale zabera takych 60% obrazovky, to to nemohli zobrazit o kus vacsie?
- v network settings nie je nic kde by som mohol nastavit ip adresu, masku podsiete, branu
- v paneli nie je ikona prehliadaca
- v system settings je sice policko na vyhladavanie ale nic sa do neho neda zadat, je disablovane
- nikde v system setings ani inde sa neda naklikat driver mojej grafickej karty
- kopete - udalosti zobrazuje tak ze cast okna nevidno
- chybaju dolezite widgety - indikator klavesnice a monitor zatazenia systemu
- kopete - pri prvom spusteni by sa mohlo opytat na ucet ktory sa ma pouzit
- v kopete ked niekomu pisem tak vedla mojho mena je obrazok ziarovky (jabber) ktora zakryva polovicu prveho pismena mojho mena, super :)
- aj ked som konsole spustal kazdych 5 minut, dokopy asi 30x tak sa to nikdy nedostalo v hlavnom menu do favourites
- na spodnom paneli to zobrazuje vsetky programy, aj tie co bezia na inych pracovnych plochach !!!
- panel ma jedine nastavenie - zobrazovat tooltips, nic ine sa neda nastavit
- kopete sa zobrazuje na paneli aj ked je minimalizovane do tray
- pri chatovani v kopete sa v paneli zobrazi ikona, ktora je evidentne 16x16 zvacsena na 48x48, kde je tolko proklamovana podpora svg?
- pri pokuse zmenit ikonu na ploche program KEditFileType spadol
- ked vytvorim ikonu na ploche a chcem jej zmenit nazov, hlasi to chybu "Could not delete file", funkcnu ikonu ako taku sa mi nepodarilo vytvorit
- run command nema ako vsetky ostatne okna tlacitko na ukoncenie okna v pravo hore ale v pravo dole, preco?
- v menu je KPaint ale nie je nainstalovany, toto pocitam ako chybu distra
- gwenview pada pri kazdom spusteni
- vedla hodin na paneli je obrazok pocitaca, ktory nezobrazuje tooltip, ostatne programy ano, ak chcete vediet co to je, musite na to kliknut
- neviem ci je to chyba Konquerora alebo kde, ale za istych okolnosti ked v nejakom formulari editujem text a presuniem sa na zaciatok riadku a stlacim Shift+Sipka hore, tak to neoznaci predosly riadok ale sa to len presunie na koniec predosleho riadku
- po pripojeni kluca sa nic nestane, ziadna ikonka na ploche, ani v oblasti Recently plugged devices
- rozdiel medzi aktivnym a neaktivnym oknom je prakticky nepostrehnutelny
- plasma pri beznej cinnosti zerie asi 10% vykonu
- panel nepodporuje drag and drop presunitie okna na inu plochu tak ako je tomu v gnome
Minirecenzia KDE4
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
lebo oficialne kopete pre KDE4 nevyslo, tak isto ako amaroK...
je tam aj aktuálne menu
Neviem ako je to v kubuntu, ale v KDE4 nechýba
Favorites sa negeneruje automaticky, je potrebné kliknúť pravým tlačítkom na položku / add to favorites
To je akože chyba?
Ktoré ono má vpravo hore? Myslím, že všetky v KDE majú tlačítko zrušiť vpravo dole a okrem toho reaguje na ESC
To je vecou témy. Odporúčam zapnúť stmavnutie okien na pozadí
Čo znamená bežná práca?