Viem ze tento problem nesuvisi s Linuxom,ale tu sa mi vzdy vsetko podarilo vyriesit,tak skusim aj toto. Mam zaheslovany BIOS uz dlho,ale od zaheslovania som do neho nikdy nvstupoval. Teraz mi vyhodilo pri zapnuti PC hlasku ze datum a cas nie je nastaveny,a ked osm dal F2 ako setup tak po mne chcelo heslo do BIOSU (celko ocakavatelne),ale moje heslo mi nefungovalo.Neviem co mam robit ci sa da BIOS nejak jednoducho preinstalovat a vyriesit to tak,alebo neviem co. Diky moc za ochotu
mne ta baterka vypadava permanentne, a bios nemam takze ho nemam ako mat zaheslovany ale prepis uzivatelskej casti CMOS (hodiniek) obvykle nepotrebuje heslo do biosu. operacny system by ho ani nemal ako zadat.
Aj keby bol este v zaruke, tak baterka hoci aj v biose ma zarucnu dobu cca pol roka. Ovsem pokial vyrobca neuvadza inak. Zijeme v EU a zarucna lehota sa tomu prisposobila uz davno ajked niektore servisy, vyrobcovia a predajcovia su benevolentnejsi. Ale, nie je to standard.
PS.: Niektore notebooky, najme tie drahsie, nemali moznost resetnut CMOS inak ako v autorizovanom servise pomocou servisaka co mal na to kalkulacku. Ale to asi nebude tvoj pripad, to by si uz asi penil za tie prachy :)
http://www.tech-faq.com/reset-bios-password.shtml
Tá druhá možnosť si kladie o to, či môžeš nabootovať medium. USB/CD/Disketa.
Skus si hlavne spomenut na to heslo co si si tam nastavil. To bude istejsie.
nieco dalsie a bez zaruky
co takto skusit odpojit disk , ak sa to bude chciet nastartovat z CD , pouzit nemenovane H...'s boot CD . Je na nom tusim par utilit na pracu s CMOS.