Mint (flux) alebo Zenwalk
mno podarilo sa mi predat book, takze som zatial bez poriadneho kompu. Jedine co mi ostalo (a drzi ma v mojej zavislosti od PC) je povodne PC urcene na download-torrent-server. Konfiguracia:
Intel PIII 1000MHz
256 + 128MB RAM
grafika int. i810
AC'97 audio z chipsetu Intel - funguje defaultne
Dnes som to skusal nakopnut pomocou Archu a XFCE4, ale nebola to dobra volba, lebo je som odchovany na KDE. A poznate Arch - vybuduj si sam, takze XFCE4 je v pre mna nepouzitelnom stave (nemam chut a ani cas sa v tom hrabat). Tak som teda do toho Archu hodil Gnome, co bola este vacsia chyba - system je na hranici pouzitelnosti - proste to nestiha.
Rozhodol som sa teda pouzit nejake odlahcene distro, ktore mi naserviruje uz ZKONFIGUROVANY light-weight desktop, aby som sa s tym nemusel babrat sam. Vyber vidite vyssie (Linux Mint Fluxbox edition alebo Zenwalk).
Mozete sa prosim k tomu vyjadrit (ale iba k tymto dvom, na ine nie je cas - stahovanie nieco trva, nechavam to explicitne na tuto noc, takze je zbytocnost mi doporucovat nieco ine). Mint by som bral hlavne kvoli repozitarom Ubuntu - viem ze tam najdem co potrebujem. Zenwalk je zase este o trocha viac light, bo je to vlastne Slack - ale tie repozitare a hlavne jeho balickovac ma moc nebere.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
e100
. Myslim, ze Zenwalk nadetekuje vsetok HW.v5 je tusim zatial beta - to nekcem, napalil som si v4.8
pouzivam ho na notebooku celeron M 1,3, 256ram 16mb zdiela grafika
a bezi perfektne
dokonca sa pohodlne da pouzivat aj KDE (bol by asi problem pri viacerych taboch - na net mam iceweasel)
ale XFCE prostredie beha plnohodnotne rychlo bez problemov
som podobny pripad ako ty mal som tam debian xfce ale nechcelo sa mi ho nastavovat, a ubuntu repozitare su fakt super
ties som uvazoval na slackwar based niecom ale zistil som ze namam rad slackware