uspanie pocitaca
mam taku jednu banalnu otazku .... Uspanie pocitaca znamena ze v tomto stave mu postacuje minimalne mnozstvo elektrickej energie aby udrziaval chod PC,, nikdy som tuto moznost nepouzival, z jednoducheho dovodu a to ze ak som neni pri PC a ide, to znamena ze taham nieco... ovplyvni uspanie nejak prenos dat do compu ? ze by som radsej PC pocas tahania uspal ... ? Dik :-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
dokonca az do takej miery ze mozes pocittac uspat na disk a potom ho odpojit od elektriky teda vypnut. pocitacu v tomto pripde postaci nulove mnozstvo energie . na druhu stranu nebude pracovat, a tym padom aj jeho chod bude nulovy, pochopitelne.
ak sa zaujimas o to ako usetrit elektriku pri zapnutom a pracujucom pocitaci, tak sa pochval najprv vypisom z
/proc/cpuinfo
ci to ma akykolvek vyznam. a k tomu nam povedz co ta nuti nehavat ten komp zapnuty. mozno by ti namiesto kompu stacilo nieco taketo: ASUS WL-500g Premium WiFi Access Point/ Router - 802.11b/g/gE (11/54/125Mbps), 4x10/100, 1xWAN, 2xUSB2.0, BitTorrent client. zatial nemam ale planujem niekedy kupit, urcite to ma mensiu spotrebu elektriky ako hociaky pocitac ale vyzaduje to navyse externy USB HDD.Btw. ale vtedy nemozes pocitac vypnut
pokial tahas pomocou PC :) ale da sa to aj inak.