editacia hry MAFIA
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
P.S. Prečo sa nespýtaš na nejakom fóre o Mafii? S linuxom to nemá predsa nič spoločné :)
Open arena je volne siritelna a ma aj volny zdrojovy kod na jeho editaciu ??? lebo vela krat citam ze linuxove hry su vytvorene na alien arena ENGINE a tak ... poznas nejaky free engine ??? zaujma ma ma to lebo ma uz preslo vytvaranie hier vo flashy tam to je onicom ... teda na animacie a take veci to je v pohode ale ked chces nieco zlozitejsie tak to je uz potom huste alebo az nezrealizovatelne ...
Najvacsia podopra u neho je pre C++ ale su aj modifikacie pre C#, Java a Phyton.
Na renderovanie dokaze pouzivat DirectX aj OpenGL. (Pred spustenim aplikacie si vyberies co chces pouzit). Cize hry mozes v nom robit aj na Linux.
Nejake tutorialy v slovencine som moc nenasiel... mam tu vstak jeden light od kamosa... co to robil ako semestralny projekt "http://hron.fei.tuke.sk/~kaczvinsky/sp/"
Oficialna stranka Ogre3D v EN aj s tutorialmi http://www.ogre3d.org.
Povrava sa ze je to naj free engine pre hry :))
LOL, alien arena je hra postavena na engine quake3. kde si take veci cital?
Mimochodom, to co si v hrach editoval, to neboli zdrojaky hry alebo engine, to nebolo ani programovanie. Ty si editoval mapy a objekty v nich pouzite. takze sa skus poobzerat po niecom co sa vola napriklad "level editor" alebo "map editor" alebo netusim ako ... kazdy vyrobca ma pravo pouzivat ine nazvoslovie a je len na jeho uzivateloch ci sa im oplati sa ho naucit alebo sa na toho vyrobcu vykaslu.
ale to nic nemeni na tom ze teraz hladas nie zdrojaky ale editor map/objektov. Inak ak je ta hra ku ktorej hladas ten editor len pre windows (wine vynechame), tak je len velmi mala pravdepodobnost ze najdes jej editor pre linux. skor nejaky windosovy ktory sa mozno bude dat spustit v linuxe pod wine.
ano, linux nie je len taky windows zadarmo a bez virusov a trojanov.
Podla mna sa to bude dat ono to nemoze byt az tak strasne tazke ked si predstavim ze 5 ludi dokazalo spravit tuto hru tak len pozeram a z toho je len jeden programator a 3 grafici a jeden prducent a vyzera to fakt ze husto ... http://www.theeasyco.com/cz_projects.html ale nikde nemozem najist nejaky celistvy navod alebo nejaky serial co by vychadzal na nejakej stranke ako pracovat s Engineom proste niekde zacat ...
Chces nejaky tutorial na to ako naprogramovat sedy pasik po ktorom pojde kocka alebo ti postaci nejaka podobna hra? Ak by si sa chcel zasmiat, tak tvojej poziadavke najviac vyhovuje hra neverball ku ktorej su aj zdrojaky ktore mozes prestudovat. ale pozor na GPL :)
Kexo inak ty si trosku ina kategoria uzivatelov...
Programator