GRUB: bootovat s USB disku
teraz to u mna vyzera takto:
2 particie, na jednej okna, na druhej linux
grub sa automaticky nakonfiguroval pri instalacii ubuntu
no chystam sa kupit si externy 120gb USB disk, a tam by som chcel presunut cely windows (celu jeho particiu)
teda linux bude na celom disku a windows bude na celom externom disku
teraz potrebujem prekonfigurovat GRUB tak, aby sa jednoducho windows nehladal na particii disku, ale na particii externeho disku..
ide nieco take urobit? myslim, netreba ho tam nejako specialne mountovat alebo tak?
samozrejme to chcem bootovat iba na svojom pc, takze mi uplne staci grub, ktory uz mam nainstalovany
DAKUJEM :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
malo by sa to dat v Biose maj nastavene normalny HDD to je myslim ze pochopitelne a ten USB-HDD to by sa trebalo pozret ako ho vidi linux v device ci je to /dev/hdb alebo /dev/sdb
teoreticky si to viem predstavit ale este som v praxy neskusal ... dam ti radu do kym ti to z grubu nebude bootovat z USB HDD tak dovtedy nevymazuj windows z HDD
Inštalácia sa ako tak podarila. tart však zlihal. Začal bootovať akože z normálneho HDD (moj USB disk) akonáhle došlo na detekciu masstorage zariadení zistil že v pc je usb disk a zrútil sa
(Najprv mi to nešlo ani nainštalovať na USb pretože odhalil že je to usb disk a odmietol sa tam nainštalovať - to som daako ogabal už ani neviem ako - bolo to velmi dávno)
tomolc