program do ubuntu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ok tak teraz ja tebe rozkazujem skludnit hormon :)
NASCHVAL MU NEDAJTE PRESNY NAZOV, MA SYNAPTIC!
---------------------------
jj robim si srandu ( hlavne kvoli mojmu spoluziakovi ktory kazdy den machruje, dnes spustil BIOS na skolskom pc a rozpraval ze je v administracnom prostredi windowsu :) ) tak mam cely den dobru naladu :D
BTW tiez poznam takych
:D :D :D
Tiez ma napadla akcia: Ku Windows Vista Ultimate bude included aj novy Bios! :)
mimochodom ked vies najst googlom soft na monitotovanie siete pre windows musis vediet najst soft pre monitorovanie siete pre linux
--- 7 chyb v 29 slovach (pocitam aj samohlasky), to je viac ako trapne
http://www.linuxsoft.cz/sw_list.php?id_kategory=93
ty vole kam sme sa to dostali ... nehovorim nic ked sa tu riesi niejaky problem s nastavovanim ale toto je aj na mna moc boze prog alebo ako sa to volas najprv pouzi Uja Linuxsoft.cz potom pouzi Uja Googla a potom sa pytaj na fore .... vsetko je na nete ba dokonca po slovensky alebo cesky a o sinapticu sa nevijadrujem tam je toho tiez pozehnane ... ja viem ze si zaciatocnik ale ked davate take otazky ako teraz tak to tu tym ludom dekel vyraza :-D
ale na druhu stranu, o jedneho trola menej.
Ale zas treba vyberat HW ktory linux dobre papa ;)
Vidim ze niesom jediny u koho plati ze: kym som sa na pocitaci iba hral, tak mi stacil windows, no ked som na nom zacal seriozne pracovat, tak som bol nuteny hladat spolahlivejsiu alternativu a ako takato alternativa sa osvedcil linux.
si hovoril o podpore NTFS a nie o plnej podpore NTFS v standardnej instalacii. Takze linuxu nemame co vycitat a ani nemame preco tvrdit ze nieco nevie ked to dokazatelne vie. Zdarma a legalne, nezriedka aj lepsie ako niektore ine OS.
A to ci v standardnej instalacii vie alebo bude vediet nejaky wirdos citat disky z linuxu alebo ineho OS, to je len namet na flame ktore bude zbytocne nahravat do karat tomu trolovi. Dakujem, neprosim.
Mimochodom, ked sme uz pri tom, tak nam skus objasnit kto mohol za to ze boli s NTFS problemy o na ktore poukazujes ako na hrozbu buducnosti. Ano, moze sa nou znova stat ked MS zmeni strukturu NTFS tak ako vela krat v minulosti ked k tomu zataji jeho strukturu tak ako to robi doteraz. A to nehovorim ze si MS moze vybrat nejaky iny suborovy system a pomocou neho likvidovat konkurenciu. Kto skusil pouzit disky s HPFS v NT vie ako rado ich NT bez opytania znici. Toto bola taktika MS s ktorou vytlacali IBM z trhu Serverovych OS a neverim ze sa najde dovod ktory by ich odhovoril od jej znovupouzitia.