No chlapci. Dnes som sa milo prekvapil. Nabootoval som liveCD gnome fedora core 8, rozlisenie bolo rozpoznane hned, vsetko som si nastavil, nainstaloval system, pripojil na net. Taku velku podporu ako ma Fedora na mojom notebooku ( HP Compaq 6720s ) nemalo ani jedno *buntu distro, ani Suse, ani Gentoo, ani debian. Wifinu moju krasnu som si nahodil za 5 minut ( gentoo - asi tyzden som sa s tym sral, ubuntu som nedokazal - tak mi nerozpoznalo ani kabel, suse tiez som nedokazal nahodit wifi a debian mi nenasiel ani sietovu kartu, ETch.. !) Krasne po reboote mi zobrazilo network managed dostupnu siet ( ziadne konfiguraky, dhcpcd a podobne ftakoviny pri starte ) vlozil som WEP key, pripojil sa a fachcim. Design sa mi celkom paci, je to prepracovane, co sa tyka aj 3D efektov ktore mam teraz zapnute ( okrem woobly windows ) , cez gdm az po tie najmenesie drobnosti. Dalej co sa mi paci ze mi to automaticky prehravalo zvuk, taktiez s vystupom na sluchadla nebol problem.. Naozaj lepsiu distribuciu pre moj notebook som este nenasiel. Keby ste vy vedeli ako ja som mukaril na gentoo bez hudby a s pripojenim na wifi to bol terror (aj ked som pripojeny bol..). Ale chyba bola vo mne, na gentoo este nie som taky skuseny. Ale myslim ze Fedora nieje vhodna pre uplnych laikov. Totizto niektore veci sa ma to pytalo ( napr. ktore veci ma firewall povolit ) a keby som nevedel co to odomna chce asi by som skoncil zle. Jaaj nasiel som si novu lasku :D Dnes mazem gentoo :D Konecne som nasiel schopny linux pre mna :)
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
yum
co sa mi velmi paci.. Nemam proti Fedore ziadne vyhrady :)Naistaloval som b43-fwcutter -->
yum -y install b43-fwcutter
Potom som stiahol fimware z http://downloads.openwrt.org/sources/broadcom-wl-4.80.53.0.tar.bz2 rozbalil ho na /home/viktor/wifi/bcm43xx , nastavil som sa do zloky (
cd /home/viktor/wifi/bcm43xx
)a nakoniec som spustil
/usr/bin/b43-fwcutter -w /lib/firmware wl_apsta.o
Potom bolo este treba nastavit automaticke spustanie NetworkManageru pri starte ( System --> Administration --> zaskrtnut tlacitko pre network manager ) a restartovat pc.
Pri starte to od vas vypyta vytvorenie hesla pre network manager ( zvolte ho korektne, budete ho zadavat pri kazdom starte systemu ) , na liste ( v GNOME ) bude hore network manager trayicon, klik pravym a ukaze dostupne siete + kablovy internet. Good luck ;)
Kedze ficim hlavne na notebookoch, a casto kupujem nove, som maximalne spokojny s tymto distrom. Prebratim Control centra z Mandrivy je klik friendly ;)
okrem toho je to rolling distro, takze si stale up to date..
este poznamka: pre najnovsiu ver.(ak potrebujes nejaky exot.(rozumej uplne novy) hardware) pouzi CZ mirror na pclinuxos.cz, kedze official vydanie je uz skoro rok stare...
PS: linux je easy a aby bol super easy a pre kazdeho, chce to spravne distro ;)
uz aj -ubuntu to ma podla najnovsich sprav
na ich homepage
mimochodom znamy skusal na novom asus nb fedoru 8 ale neroznalo mu
to wifi a system pri bootovani nabiehal asi 4min neviem preco to rychlo nepreskocil,
stale je co doladovat, laici skor prejdu na reactos ked bude stabilny a funkcny na 80%
ako na linux ktory je funkcnostou na 98% ale nie je user frendly
o user friedlosti linuxu sa da diskutovat, vie ho pouzivat moja mama, sestra... Win im uz nevyhovuje, pretoze sa vraj tazko ovlada...
ReactOS nebude, tak skoro funkcny...
prosim - no flame
Hmm co sa im tazko ovlada? Mys ci klavesnica? he he omg
bez komentara pls
Muzete mi prosim nekdo poradit, co s tim? Diky predem.