Čaute linuxoludia. Problém, ktorý mam je určite nejaká drobnost, na ktorú nemôžem príst. No proste v tomto OS som začiatočník. Vyzkúšal som" Ubundu,xubundu,greenie,fedoru,debian,mint ", inštalacia v pohode a tiež všetko funguje ako má, okrem internetu. Aj keď mi tieto dystribúcie najdu grafickú kartu , IP adresa je zadaná aj všetko okolo toho, dokonca aj Ping mi ukáže 100% odozvu, no internet nejde. Toto ale neplatí u Mandrivy 08, a Open SuSe 10.3, tu všetko funguje ako má aj internet. Rád by som vyskúšal aj iné verzie Linuxu, no tento problém mi v tom zatial bráni.Bol by som velmi rád , keby niekto vedel poradit.Čo sa tyka PC, neviem či to je dôležité, mam 2 GB Ramku, dva hdd. (300Gb windovs vista), 150 Gb ( zatial Mandriva 08). Ďakujem pekne za pomoc .
ping siel aj von, nie len na lokalke?
echo "nameserver IPcka" > /etc/resolv.conf
DSL-->modem/router
WIFI
...
Pises ze zadavas IP , mas vobec pevnu IP ?
Len sa pytam, aby sme sa pohli dalej. Ake dalsie udaje mas od poskytovatela (DNS servery, GW, ...?
Ip adresu mam stabilnú, mam zadanu aj masku podsiete aj nastavenie brány a aj DNS servery hlavný a aj záložný. /etc/resolv.conf som nepozeral lebo som v práci večer sa na to pozriem ale tiež neviem že čo by som tam mal vydieť na čo by som sa mal zamerať?
Dobre hodim tan ten výpis, len chvílku to potrvá ,lebo musím dneska dokončit jeden preklad a potom nainštalovat nejaké to Ubuntu lebo momentálne mám Mandrivu. Takže sa ozvem dneska večer alebo v priebehu zajtrajška. Zatial ďakujem pekne za pomoc a ochotu.
Tak tu je ten výpis.
#! / bin / sh
#
# i f we have an unicast . local domain, we immediately disable avahi to avoid
# conflicts with the multicast IP4LL . local domain
i f [ - x / usr / lib / avahi / avahi - daemon - check - dns . sh ] ; then
exec / usr / lib / avahi / avahi - daemon - check - dns .sh
f i
Takže toto je v tom výpise, ja mam v tom guláš , dúfam tebe to niečo povie.