resim takovy problem, po nejake dobe pouzivani fluxboxu na archlinuxu jsem zacal pouzivat KDE na Mintu. Do ted jsem pouzival na weby firefox a na maily claws-mail (porad se mi nejvice libi). Jenze pan lisak uz mi zacal lezt krkem a rekl jsem si, ze ho vymenim. Kdyz uz jsem u toho KDE, tak prece nebudu pouzivat Operu a radeji jsem se vrhnul na Konqueror uz jen proto, jak je v KDE integrovan.
Bohuzel jsem prisel na jeden problem, kterej mi dost stezuje zivot. Tim problemem je nemoznost nejake snadne synchronizace oblibenych webovych stranek a hlavne hesel pro pristupy na weby.
Soubor s bookmarkama pro konqueror se nachazi v:
~/.kde/share/apps/konqueror/bookmarks.xml
Soubor s heslama pro kwallet je v:
~/.kde/share/apps/kwallet/kdewallet.kwl
Chtel jsem exportovat hesla z firefoxe do kwallet, ale bohuzel si mezi sebou nechteji povidat. Takze mne ceka prepisovani asi 200 hesel rucne :/
Otazka zni jak to synchronizovat mezi vice PC aspon bookmarky konqueroru, napriklad pomoci cron + ftp, rsync a nebo jakkoliv jinak, ale tak aby se to neprepisovalo navzajem, aby se to jen synchronizovalo. Soubor s heslama by to sice chtelo tez, ale to asi nebude tak snadne.
No a pokud toto nepujde, tak budu asi muset najit nejakou aleternativu pro operu, nebo prestat pouzivat http :(