Kernel panic - zahada
Ubuntu uz pouzivam asi polroka. Pred 3 tyzdnami som si kupil noteook a spravil na nom dualboot. Par dni dozadu mi zacal ubuntu (feisty fawn) obcas mrznut, az prestal fungocat uplne a pri boote, alebo snahe o spustenie cez live cd mi pise tu istu chybu - "kernel panic - not syncing : Fatal exception interrupt".
Moj pc je msi m670 - amd sempron 2ghz (3600+), 1024mb ram (128) si berie vga.., 120Gb disk.
Raz za cas sa stane, ze ma pusti po aj do systemu, ale hned zmrzne. Zakazdym blika capslock a scrollock. Neda sa nic len vypnut pc. Z cd nenabutovalo ani raz.
CD je v poriadku, memtest nevypisal ziadne chyby.
Presiel som vacsinu for, odpoved som nenasiel. Ak niekto mate aspon sajnu, dajte mi vediet pls.
Dik.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Po povoleni wireles sa ubuntu nastartoval z live cd. Predtym bezal bez problemov aj pri vypnutom wirelese. - instalaciu radsej neskusam z praktickych dovodov.
napriek tomu pri boote vypisovalo toto:
107552000 sdhci : slot0 : uknown controller version (16) You may experience problems
a potom styrikrat nieco take (nestihol som to opisat cele):
cat/var/...................................... no such file or directory
no nic, informacia ze mozes mat problem s cirackou kariet je skutocne poucna.
Nepoznam kodove hlasenia ubuntu, tak som nevedel ze to je citacka, sorry - snazil som sa uviest co najviac podrobnosti aby bola diagnostika lahsia.
no nic, linux je skratka nachylnejsi na chyby HW aj tym ze ich nezatajuje. medzi chyby hw sa da pocitat aj chyba konzistencie suboroveho systemu, teda aj zle napalene LiveCD na ktore sa zaruka nevztahuje.