co take moze zaujimat pri fedore...
1) Fedora ma nieco ako Synaptic pod menom Yumex. Ake su Vase skusenosti s nim? Existuju aj dalsie podobne programy? Dokaze prakticky vsetko co Synaptic?
2) ma Fedora nieco ako sources.list? Ak ano, tak kde? A kde najdem nejake repozitare?
3) ako sa kamarati Fedora a prostredie XFCE? Da sa jednoducho pridat? Alebo je tu moznost nainstalovat system s XFCE hned pri instalacii z DVD?
dopredu samozrejme dakujem :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
repozitare su v
[root@paranoid ~]# ll /etc/yum.repos.d/
total 44
-rw-r--r-- 1 root root 179 2007-07-25 22:45 adobe-linux-i386.repo
-rw-r--r-- 1 root root 1907 2007-12-12 22:30 fedora-development.repo
-rw-r--r-- 1 root root 106 2007-11-28 10:35 Fedora-install-media.repo
-rw-r--r-- 1 root root 1168 2007-12-12 22:30 fedora.repo
-rw-r--r-- 1 root root 1078 2007-12-12 22:30 fedora-updates.repo
-rw-r--r-- 1 root root 1151 2007-12-12 22:30 fedora-updates-testing.repo
-rw-r--r-- 1 root root 211 2008-01-07 12:38 google.repo
-rw-r--r-- 1 root root 1904 2007-11-07 17:11 livna-devel.repo
-rw-r--r-- 1 root root 1808 2007-11-07 17:11 livna.repo
-rw-r--r-- 1 root root 2003 2007-11-07 17:11 livna-testing.repo
Repozitare najdes pomocou googlu.
Fedora je noob distro takze XFCE v pohode naklikas , aj ked som to osobne neskusal
2. repozitare su v /etc. core a extra je uz spolu, pre vacsinu ludi staci livna a adobe
3. kamaratia sa. da sa. je.
pacman -Scc
som nepoznal a ako tak pozeram tak tam mam toho dost. Od 11 Jula kedy som ho nainstaloval je tam 887 suborov t.j. celkom 1.5 Gb. No zase som o cosi mudrejsi, nabuduce skusim daky ten balik zrolovat.pacman -Syu
ti bude chciet upgradnut aj balik ktory ty nechces takze potom musis scriptom alebo rucne tie stare baliky znovu nainstalovat cezpacman -U balik
pacman -Syu
som selektoval baliky ktore nezaviseli na openssh a bolo po probleme.pacman -S --ignore problemovy_balik
;-)pritom z toho isteho media mi ide nainstalovat na notebook (ten je stary tak tam ide strasne pomaly ale ide)
nie je nahodou nejake alternate install dvd alebo cd install respektive net install ??
pochybujem ze obe by zastali na rovnakom mieste
Skus instalaciu spustat prikazom
linux vga=792
, v tomto pripade to je nastavenie video modu pri instalacii. Tiez mozes skusit ine kernel parametre, aj ked to moze byt trosku piplackaalebo som ju nenasiel, lebo mam taky pocit ze som to chcel bo sa mi nechcelo stahovat install DVD
pls pozrite dakto kto mate live CD ci sa z neho da instalovat a napiste kde hladat instalator
co ma stve najviac je to, ze mi nespoznalo greenie. vobec. zato mi pripajalo ntfs disk, kde nebol ziadny OS instalovany...
co si si nechal pri instalacii zaskrtnute to sa ti nainstalovalo.
no ale tak zvykam si postupne na toto cudo ze yum a spol :) len ma dost hneva ze v xfce ktore sa mi podarilo nahodit (sikulka :P) nemozem pouzivat program xfmedia. vobec tu nie je v repozitaroch... takze asi si budem musiet postacit s amarokom :)
jeden problem tu mam - ako povolit sudo? som uz na to zvyknuty... user je pomenovany stano
chyba firefox? konqueror tak nahodou nie je web browser? je. tak naco firefox? nahodil si si Fedoru s KDE, tak je asi logicke, ze je tam pomenej GTK softu. Ked som si dobre vsimol, tak jedina GTK vec je instalator :-)