LinuxFEST - koncom marca
Rozbiehajú sa prípravy na další LinuxFest.
LinuxFest je prednášková a diskuzná akcia určená predovšetkým začínajúcim užívatelom linuxu.
Bližšie informácie na www.linuxfest.sk (čoskoro bude aktualizovaný)
Predbežný termín bol stanovený na 29. marca.
Akcia potrvá cca od 9 do 17 hod.
Linuxfest bude v Bratislave - presnešie budeme vedieť najneskvôr dva týždne pred konaním akcie.
Môžete sa zapojit aj do emailovej konferencie
linuxfest@linux.sk
(otázky pripomienky návrhy prednášok)
Zoznam možných prednášok:
http://disk.jabbim.cz/tomolc@jabbim.sk/19
Cielom diskuzie pod touto správou je:
Vyhovuje Vám termín?
Zúčastníte sa?
Čo by ste sa na tejto akcii chceli dozvedieť?
tomolc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ako tema ma napada kydanie (nezabite ma) na OEM licencie microsoftu... to ma fakt stve, a plno ludi si ani neuvedomuje co robi ked si kupi novy pocitac... a hlavne k akym brutalnym podmienkam sa upisu (zviazanost s hardwarom, atd...)
kamos si kupil notebook s predinstalovanou Vistou aj ked vedel ze pojde hned prec a bude tam bezat linux. Ale microsoftu tym zaplatil tak ci tak... to ma vytaca. I ked sa da oponovat, ze dany user si mohol vybrat stroj bez OS.. ale preco ludia takto rozmyslaju?
ale kedze je to fest o Linuxe, tak cakate asi ine navrhy. hm co takto priblizit ludom LaTeX? Kam sa hrabu wysiwyg editory ;-]
. ;-) a sorry za moje vylevy.
prve slovo, ktore precitam...
a inac abiword + LaTeX plugin rulez
Ja som v tom robil diplomku a bola to lahoda, len vediet spravne pouzivat stylovanie pre bloky, riadkove elementy, strany, ..
Prednášky:
(predbežne)
Karol --> QTIPlot - praktické použitie
tomolc --> Slax6 - predstavenie, možnosti využitia, prispôsobenie
Michal 6103 - suborove systémy - (pre začiatočníkov)
Michal Páleník: eye candy
tomolc: klavesove skratky (KDE)
tomolc
:)
Niekto kto prvý krát vidí linux nebude chcieť modifikovať ubuntu len preto že sa to dá.
Naviše si myslím že je dostatok kvalitných distribúcii a je z čoho vyberať aj pre slovenského užívatela.
tomolc
Otazka: bol by zaujem o prednasku na temu Flock? A v zozname prednasom som si vsimol nieco o IM a klientoch, mozno by som vedel k teme nieco povedat...
O opensuse sme ešte nič nemali, takže ano.
Ozvi sa mi na IM aby sme dojednali podrobnosti....
tomolc
Taktiez nechapem, co ma kazdy zamestnavatel s tym mladym dynamickym kolektivom, programom pre socky a podobnymi bullshitmi.
dynamicky = blbec co robi nadcasy
kolektiv = ze nema sukromie, ani rodinu
napis ostane bullshity, vysvetlim
inak sak mi zavolaj, moje telefonne cislo bolo svojho casu na mierku v podchode nasprejovane, mozno tam este je.
takze nic v clom, ale navrhujem predsa len osobne stretnutie. utrzkova komunikacia je neprofesionalna.
pokial tymi kompletnymi informaciami myslel ponuku ako sa je standard pri pohovore, tak konkretna ponuka sa neriesi na verejnom mieste. a ci tym myslel nieco ine, to vie len on.
prestavam sledovat temu, cau
Inac bude to na GJH (Gymnazium jura hronca, asi 10min pesi od autobusovej stanice).
- XEN
- LVM2
- porovnanie vmware/parallels/virtualbox
- SELinux
- bluetooth bod linuxom
- mozno by stalo za to zavolat niekoho kto by porozpraval o nejakom vyvojovom prostredi - Netbeans, Eclipse, ...
- ruby a railsy na linuxe
- asi to sem nepatri ale celkom sa rozmaha mac os, takze ako spolupracuje s linuxom (vnc, ssh, ...), dualboot na apple hw
K nahravkam - ak sa podari sprevadzkovat kameru, tak by mohol byt aj On-line streaming. V skole (gjh) je 100Mbit, takze by to nemal byt problem
sal robil prenos z lugconov, možno ma na to skripty, lugcon streaming
stream sa v praci kukat neda na linke asi tazko ;(((
Akosi mam v piatok vecer jednu velku akciu a neviem ci sa mi podari v sobotu vstat a dotrepat sa do BA kvoli tomu :)
tusim som tu jednym ockom nejaky zbadal ale ze kde je...
Určite by bodol, lebo pozrieť si aspoň niečo sa určite zíde.
Dúfam, že čochvíľa sa tu objaví bližšie info 8)
takze vec sa ma tak, mame kameru a mikrofony. Problem je ten, ze nikdy som to neskusal, pretoze moja TV karta skor zhorela nez som dostal obraz. Co je, ale pozitivne, tak prave mi v skole povedal admin, ze ma TV kartu, takze to zajtra skusime a dufam, ze to pojde :). Ak nie, tak to (dufam, nepodlozene) by mal niekto kamerovat na normalnu kameru (zabudl som meno).
Dufam, ze sa to teda podari, musim este dost vela veci k tomu vybavit.
c u tomorrow ;-)