Slackware a NVIDIA
skusal som instalovat nvidia driver do slackware sposobom aky je rozpisany na strankach nvidie
-- stiahnut subor NVIDIA-Linux-x86....atd potom spustit v textovom rezime.
Zacalo to nieco robit, ale potom mi vyhodilo>
"Unable to build the NVIDIA kernel module interface"
skusal som o tom hladat na nete, ale moc som sa nedozvedel ... netreba tej instalacke nejake zavislosti? ... vopred dik za radu :-}
spaceo
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nj dal som si dobry hardcore - slackware, ale snad sa neco naucim,, stale mam v linuxe zmatok :-{
... ale zda sa mi ze som pri zaciatkoch pouzivania linuxu toto riesil pri ubuntu, ale tam mi to neslo, pretoze chybalo plno zavislosti, ktore sa stale nabalovali a pribudali pri instalacii, tak som radsej nahodil envy, ale slackware na zavislosti kasle,, tak neviem ... neda sa zistit nejak co je potrebne pre ktory ten program ??
slackware/d
a ako root napis Toto doinstaluje do tvojho systemu vsetko potrebne na kompilovanie driverov pre graficku kartu.append="video=rivafb:off"
ale nepomohloa hladaj nieco ako "delay=tsecs", je to v desatinach.
ohladne toho framebufferu, skus pozriet /proc/cmdline ci nemas vyhodit parameter video="blah" v sekcii append alebo ho nahradit nejakym =text alebo =normal. inak lepsie by bolo zverejnit cely /etc/lilo.conf (do tag-u pre) pretoze tam budes asi mat viacej nezrovnalosti.
ps.: nespomeniem si ci nebolo treba aj prekompilovat kernel s kompletne vyhodenou podporou pre nvidia riva framebuffer, ten box kde mam nvidiu je uz vyse roka degradovany na textovu konzolu drziacu nejake harddisky. a mozno aj od toho upustim ked si niekde najdem scsi1/2 radic do pci slotu janosza.
lilo
.nie, my ti do subory /etc/lilo.conf nevidime, presnejsie povedane nechce sa nam vyhackovat ti stroj aby sme sa do neho pozreli a opravili parametre, to ako prvy otvoreny bod.
lsmod | grep rivafb
a potomrmmod rivafb
lenze mi to divne vyhodilo"ERROR: Module rivafb does not exist in /proc/modules"
... preto zrejme nebolo o rivafb v /etc/X11/xorg.conf ani zmienka ....
ak totizto chces nieco dosiahnut a nieco pomenis, tak mas sancu jedna k niecomu ze sa trafis. ak to nevyjde, tak si mozes precitat dokumentaciu k niecomu, ta dokumentacia je napriklad v /usr/src/linux/Documentation/ ale to uz vies a pozrel si sa do nej aby si nieco dosiahol.
Inak, nieco mas zle nakonfigurovane. v zavadzaci systemu a aj v jadre.