Zdravim, som lama a pokusal som sa cez synaptic instalovat program z .rpm balicka. Program mi nainstalovalo ale ani nahodou neviem ako ho spustit. Nefunguje ani alt+f2-pri napisani nazvu programu mi ho nevypise. V synapticu mi ale ukazuje ze je nainstalovany (ak som to dobre pochopil). Prosim o pomoc...
Dakujem.
(Ak by bol niekto ochotny mi aj strucne (a hlavne polopatisticky) vysvetlit instalaciu zo zdrojakov budem velmi vdacny - Pridanie a odstranenie suborov mi uz akosi nevyhovuje)
Este raz dakujem.
"Naším povstaním dali sme mu, národu tak dlho bezdejinnému dej a to je najväčšie mravné pôsobenie." <br/>Ľudovít Velislav Štúr
A čo je to za program? Ak by si veľmi chcel, klikni naň v synapticu pravým tlačítkom myši, daj vlastnosti a na záložke nainštalované súbory máš všetky súbory. Tam pozri čo je v /bin alebo /usr/bin a tým sa to bude spúšťať.
psad
.Takže do konzoly napíš
psad
Pritom by som mal mat vsetky adminove prava a na heslo sa to ani len neopyta...
sudo psad
Admin je len skupina. Ako root sa treba prihlásiť alebo použiť príkaz sudo (ak na to máš práva. V ubuntu ak si v skupine admin na to práva máš)Prava mam ale zrejme este nieco je vo veci...
/etc/psad/psad.conf
To ti otvorí konzolu
psad
ak to chce prava roota ,tak bude prikaz vyzerat
sudo psad
ak to nejde aj tak tak to bude treba spustat s cestou k tomu spustacu
Dakujem za trpezlivost s mojou tupou hlavou :-)