$ tasks ** ERROR **: Cannot open calendar: Unknown error aborting... Aborted (core dumped)
Skusal som hladat dany error cez google ale nepodarilo sa. Chcel som tiez zmazat nejaky mozno poskodeny configurak k programu ale neviem ho najst. ~/.tasks neexistuje.
Viete niekto prosim pomoct?
mimochodom, ak nemas ten pocit ze je vystup z strace lepsi pre web forum zalozene na texte tak ti prenechavam zezlo.
ozaj, na tu x86 architekturu ta niekto prehovaral alebo si sa stal dobrovolne jej otrokom?
priznavam, ze v oblasti hardware som este vacsia lama, ako v oblasto software a preto sa ta pytam: mohol by si mi prosim ta povedat, co znamena veta "na tu x86 architekturu ta niekto prehovaral alebo si sa stal dobrovolne jej otrokom?" ? co je na x86 a 64_x84 zle/horsie jak na powerpc? len strucne aby smo vedel :)
i ked ten asm je na nej dost odlisny, ale podobne slova sme hovorili aj ked prisli napriklad mmx a roky idu dalej.
http://penguinppc.org/news/2008/02/15/powervm_youtube
i ked je to pre inu arch.
ps.: cena za powerbook je stale vysoka, holt kvalitka sa nezapre. asi pozriem nieco na ebay.
strace tasks
a vypis je tu:http://rafb.net/p/M8FJNp66.html
da sa v tom vyznat? :D
mimochodom, zaujimalo by ma ako sa da v ubuntu odinstalovat tolka cast systemu obycajnemu cloveku. toto skor vyzera na nieco ine, nekorektne vypnutie kompu aj s poskodenim disku (teda suboroveho systemu) alebo na nasilne odmazavanie pri preplneni disku alebo na prastary bug v sparse files ktory sa prejavil pri nadmernom uzivani torrentov a zle nastavenej alokacii disku.
a co sa tyka poskodeneho filesystemu, tak mas tiez pravdu. tesne po tom co mi prestal ist
tasks
som skusil restart pc, a uz mi nenabehol. len blikajuci kurzor na ciernom... tak som pustil safe mod a dalfsck.ext3 /dev/sda
a potom uz nabehol! ale vidim ze asi tam nejake problemy ostali.inak nepozorujem ziadne problemy so systemom
a pri torrente si daj alokovat miesto pri vytvoreni prazdneho suboru inac mozes mat tento problem hoci kedy i ked v U7.10 by mal byt opraveny, mozno. teda ak to nie je pretaktovanym kompom, ze ano.
Synaptic
u Broken balicky, ale zda sa byt vsetko ok.A to s tou alokaciou by si mi to tiez vedel priblizit? ;-)
Takze je na Tebe ci to rovno nepreinstalujes s tym ze si pospominas na tych zopar zasahov (najme doinstalacia ovladacov a konfiguracia systemu) alebo sa nepozries na skriptovanie a pracu s nastrojmi ktore robia na nizsej urovni s balikmi (nizsie ako napriklad apt*) s tym ze si odfiltrujes tvoje zmeny aj s konfiguraciou.
Co sa tyka nastavenia alokacie, tak programy na stahovanie torrentov maju dobry help alebo aspon uzivatelsky pritulne menu (inak by sa nepresadili, ze ano).
PS.: k tej chybe kernelu na sparse files, oprava mala byt davno dostupna aj pre ubuntu, takze ak si instaloval zaplaty tak by som odporucil najjednoduchsiu cestu:
upgrade na prerelease tochtorocneho ubuntu
su to len dva kroky a pomoc by to malo lepsie aj s zachovanim konfigou na rozdiel od preinstalacie ktora tie konfigy spolahlivo zlikviduje.
No a nabehol novy system - a ten task stale nejde :D Ta ista hlaska, core dumped... Ako je to mozne? skusal som to okamzite po dokonceni instalacie (U7.10)