Meta package
Tymto som chcel oslovit hlavne tych, ktory maju skusenosti s programom AptonCD. Tento program som si zvolil nakolko mam obmedzeny download a upload (dost trapne, ja viem). Takze chcel som si vlastne vytvorit nejake to cd, pripadne dvd rlne softwaru aby som po novej instalacii UBUNTU pridal toto cd do repozitarov. No, momentalne som trochu zmeteny. Stiahol som a nainstaloval kopu programov, a pri vytvarani programoveho cd mam na vyber vytvorit metabalik. Co to vlastne je? Akoze neviem ci ja mam na to spravny nazor, ale je to balik, ktory nainstaluje vsetko co je v nom? Pretoze ja som vlastne chcel vytvorit take programove cd, aby som mohol pouzivat apt-get a nainstaloval len to co chcem a nie vsetko (ako v pripade repozitarov).
Takze otazka znie: Ak chcem vytvorit programove cd aby bolo funkcne ako repozitar, tak mam, alebo nemam vytvarat metabalik v AptonCD? Pripadne poznate nejake ine programy na to?
Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
IMHO, pouzi to, az zistis, ze to potrebujes.
Priklad: sudo apt-get instal vlc (stiahne a nainstaluje vlc z repozitarov)
Ja chcem (ak je to mozne) nejako cez apt-get nainstalovat tieto programy a updaty z mojho programoveho cd-dvd a nie z netu.
Poradi mi niekto? Mam zaskrtnut volbu ze vytvarat metabalik v AptonCD, alebo nie? Resp. neznamena metabalik to, ze najnstaluje vsetko co je v nom?
Diky za rady.
Ten odkaz je na to, aby si si mohol urobit predstavu, ako metabalik funguje.