liveUSB

Sekcia: Aplikácie & Desktop 06.03.2008 | 15:30
Tomi   Návštevník
ahoj,
neviete nahodou ako sa da pretransformovat liveCD na liveUSB? lebo obycajne prekopirovanie obrazu nefunguje...PRECO? a da sa to nejako rychlo nastavit?


a potom by ma este zaujimalo, ze ci neviete o nejakom emulatore, ktory vie bootovat aj z USBcka, aby som nemusel vkuse restarovat pc ;) (virtualbox to tusim nepodporuje)
    • Re: liveUSB 06.03.2008 | 17:53
      ivan   Návštevník
      napr. Slax:

      http://www.pendrivelinux.com/2006/09/20/all-in-one-usb-slaxzip/

      http://www.slax.org/get_slax.php
      • Re: liveUSB 06.03.2008 | 20:11
        Tomi   Návštevník
        nee, nejde mi o _konkretne_ distro... co ak chcem nieco uplne ine? mne skor ide o vseobecny pripad, ze preco sa neda obsah liveCD supnut na USB bez ujmy na funkcnosti? ved aplikacie to ma rovnake, vsetko to ma rovnake, nie?

        • Re: liveUSB 06.03.2008 | 20:36
          WlaSaTy   Návštevník
          Ale da, len to nejde tak lahko ako by si si predstavoval.

          Totizto USB Disk je harddisk z ktoreho sa bootuje inak ako z CDROM takze jednoduche skopirovanie suboru obsahujuceho iso na flash alebo do flash (ze by sa prepisala struktura FS) nepojde. Ale existuju navody pre tie ktore live distribucie ktore chce takto clovek prerobit, nieco sa tu pred chvilkou preberalo cez grub a v tej diskusii sa objavil sposob ktory mozes pouzit aj v tomto pripade (alebo pouuzijes napriklad syslinux).

          Vytiahnut jadro a initrd z iso image pre livecd je najmensi problem, tak isto zavesit boot manager, mensi problemik moze byt s presnejsiou konfiguraciou na zavedenie jadra pre LiveCD (takmer kazda distribucia ma iny parameter ktorym sa urcuje kde ie iso image) ale cloveku sa to odvdaci prenosnou pracovnou stanicou za par korun (1Gb flash - cca 250Sk, z toho Live 750M + jadro a programu = do 800M, na dokumenty ostane cez 200M ;-).

          Alebo je este mozne pouzit qemu(.exe), s tym je najmenej roboty.