.mov > .gif

Sekcia: Aplikácie & Desktop 14.03.2008 | 00:43
Martin   Návštevník
Je nejaký spôsob ako rozfázovať videosekvenciu vo formáte.mov (alebo .wmv, to je jedno) na jednotlivé obrázky a tie potom zlepiť do animovaného gif-u? Či len postupne pauzou zastavovať video, robiť printscreeny a tie pomocou GIMP-u zlepiť a upraviť?
    • Re: .mov > .gif 14.03.2008 | 00:59
      no mencoder umožnuje previesť film do jpeg obrázkov (obrazok po obrazku) , možno aj do iného formátu....
      a čo sa týka tej tvorby gifu, len cez google som narazil na toto: gifsicle
      • Re: .mov > .gif 14.03.2008 | 20:22
        Martin   Návštevník
        To by možno aj išlo, veď animované gify sa dajú robiť aj z jpeg, ktoré sa v GIMP-e prevedú na gif. Len keby som vedel, ako sa ten mencoder používa... Príkaz man mencoder v konzole mi síce ponúkol nejaké možnosti, ale nepochopil som ich.
        Takže asi to predsa len skúsim cez obyčajné printscreeny, s krátkym filmom sa to dá.
    • Re: .mov > .gif 14.03.2008 | 08:42
      Avatar Peter Drábik Manjaro  Používateľ
      nahod si mplayer a pozri si mplayer -vo help ;) je tam vystup do gifu
      • Re: .mov > .gif 15.03.2008 | 00:03
        Grawp   Návštevník
        To sa možno zíde aj mne. Díky.
    • Re: .mov > .gif 20.03.2008 | 00:20
      Martin   Návštevník
      Takže: rôzne špecializované programčeky a možnosti mplayera, ktoré umožňujú výstup do gif-u, som síce nepochopil, ale zato som zistil, že pomocou Avidemux-u môžem video obrázok po obrázku prejsť, potrebné obrázky uložiť ako JPEG a tie potom v GIMP-e upraviť do animovaného gif-u. Zaujímavé ale je, že GIMP nedokázal JPEG-obrázky vytvorené v Avidemux-e rozoznať, tak som ich pomocou Gwenview musel hromadne skonvertovať (napríklad na .png).

Záver - s troškou prplania a špekulovania sa to dá.