usb wifi xubuntu
Potrebujem poradiť ako to rezbehať a či je to možné alebo mám najprv spustiť inštaláciu distra a až potom to riešiť.
Má to ísť na staršie PC. Žiaľ doteraz som wifi žiadne pod žiadnym buntu nerozbehával a tak absolútne netuším kde začať.
Vopred ďakujem pekne.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
lsusb
. Ak nebudú natívne ovládače, tak treba použiť ndiswrapper a z windows ovládačov vybrať súbor inf. Pre ubuntu ho treba ale skompilovať. Pozri môj návod http://www.linuxos.sk/KnowledgeBase_show_entry/88/index.html .Vrelá vďaka, dám vedieť ako postupujem.
nedarí sa mi stiahnuť ten ndiswrapper.
ako zistím či je natívne podporovaný?
síce mi dáva po inštalácii možnosť pripojiť wireles sieť ale nič nenájde.
z môjho pohľadu sa to tvári akoby to fungovalo, len sa mi nedarí pripojiť.
dmesg | tail
po pripojení tej wifi do usb.podľa toho čo vypísalo si myslím, že je v poriadku.
Behám od pc k pc tak sem nemôžem hodiť výpis.
na posledných ridkoch bolo:
interface registered a názov wifiny
keď tak napíš čo mám hľadať a hodím to sem
2. Nejakú chybu. Ale ak chyba nie je, tak potom wifi asi ide ok. Problém môže byť s tým, že ten ovládač nie je celkom funkčný. Takisto môže danej karte chýbať firmware. To by sa malo objaviť v tom dmesg. Najlepšie by bolo keby si hodil výpis.
zd1211rw 1-1:1.0: firmware version 4725
zd1211rw 1-1:1.0: zd1211b chip 0ace:1215 v 4810 full 00-02-72 AL2230_RF pa0 g- -N-
a chyba vo výpise je tu:
NET: registration protocol family 10
lo: Disabled Privacy Extensions
ADDRCONF (NETDEV.UP): eth0: link is not ready
usb 1-1: USB disconet, address 4
zd1211rw 1-1:1.0: error ioread32(CR_REG1): -22
Tak snáď to pomôže. Ešte som nespomínal jedná sa o pripojenie v rodinom dome kde je signál šírený po celom dome pomocou wifi a cez statickú IP adresu.