Distribucia Linux-u
Pre aku distribuciu by ste sa rozhodli Vy, ja mam take poziadavky, aby to podporovali SATA disky, cize aby som vyuzil novy hw, ktory mam, aby bola aj 64-bit verzia a bol k danej distribucii dobry support a vyuzitie. Vyuzitie linuxu chcem pre internet, emaily, kanc. pracu, programovanie webovych stranok a grafika, hlavne nech to ma podporu pre nvidia graficke karty (graficke rozhranie linux-u) Budem vdacny za kazdu radu.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
v ziadnom distre nieje nvidia tak ze nainstalujes system a bez nicoho ti pojde nvidia, kedze nvidia ma taku licenciu na ovladace, aj na ubuntu ju musis aspon zakliknut
a to nehovorim o tom, ze vecsina majoritnych distribucii umoznuje nainstalovanie daneho ovladaca priamo cez balickovaci system. okrem toho keby sme to chceli porovnat s alternativnym operacnym systemom (obvykle to ludia porovnavaju s windows), tak do neho je tak isto potrebne doinstalovat ovladace po ich stiahnuti zo stranky nvidia.com takze v tomto pada aj ten najstarsi FUD.
Vidim ze sa to tu zvrfava na bohapuste flame, bye.
odkaz1
odkaz2
Mandriva je zalozena RPM a pouziva urpmi na stahovanie balickov. Ma podporu MP3 hned po instalacii. Je dostupna na DVD tak ako pre 586 tak aj pre 64bit amd64 arch.
Tusim ak si objednas mandrivu dostanes 2x 2dvojvrstvove dvd + instalacnu prirucku ktora ma tusim cez 300 stran. s technickou podporou to neviem ako je ale tusim da sa objednat clenstvo v Mandrive Clube.
teda zaciatocnikovi odporucam 32 bit...
sorry, ale toto je blbost. ak nieco prelozim pod 64 bitovym system tak to ide rovnako a aj rychlejsie ako pod 32 bit. to ze nejdu niektore closed a proprietarne aplikacie (flash a co ja viemco), to je uz nieco ine. ale aj tie sa daju rozbehat v pohode na 64 bits, ja mam takto v pohode na 64 bitoch flash player pre 32 bitovu verziu a bez problemov. takze ak ma niekto 64 bitovy system, preco sa zahadzovat 32 bitmi?
teda zaciatocnikovi odporucam 64 bit...