skype 2.0 flash player a real player10 pre mandrivu 2008CZ
Tiež nemôžem rozbehať flash player a real player 10 inštalačné balíky mám na originál DVD skúšal som stiahnuť aj z netu preruší mi inštaláciu bez udania dôvodu a nenainštaluje mi ich.I keď real player10 mi do menu mandriva pridalo.
A ešte mám podotázku v edícii ubuntu linuxu Gutsy gibbon sa nachádza v menu aplikácia ktorá umožnuje robiť snímky obrazovky.Existuje niečo táké aj pre mandrivu?
Odpoveď môžete písať aj nazdenko.o@zoznam.sk
Za pomoc vopred ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
toto si videl?
Na robenie screenshotov nefunguje PrintScreen klavesa?
Máš pridané zdroje softvéru? Závislosti balíčkov pri inštalácii sa riešia pridaním zdrojov.
Otvor si kontrolné centrum (Nastaviť váš počítač - ako root) a hneď vľavo hore máš správu softvéru. Vojdi do nej, otvor si pridávanie zdrojov a tam si už vyberieš slovenské, české, francúzske, nemecké, japonské, aké len chceš. Postačí tak 10 - 15 zdrojov. A vlez tiež na stránku mandrivalinux.ic.cz a tam máš tiež postup ako si nastaviť dokonca automatické pridávanie zdrojov (aj keď ja osobne som to nikdy neskúšal).
Škoda, ako prehliadač sa mi Opera páči a je rýchla.
V Konquerore s prednastaveným KMplayerom som to Tvoje video v pohode otvoril. Čo používaš? Recordmydesktop?
Mam debian a ubuntu a pre mna je mandriva tiez relativne zlozita. Hlavne pochopit spravu balikov ,preco to casto konci hlaskou ,ze na servery sa ten a ten balik nenachadza , ked to hladam manualne ,tak tam je uz novsia verzia. (update zdrojov v spravcovi nepomaha). Ale to len tak na okraj.
urpmi cesta_ku_skype.rpm
Ak budes neuspesny - a dependencie sa ti nestiahnu automaticky - musis si nainstalovat najprv 32bitovu libqtdbus a potom zopakuj instalaciu skyp-u
Druha vec je, ze v novej MDV je ako zvukovy server pouzity Pulseaudio - skype udajne zatial neimplementoval pren podporu - takze je dost mozne, ze ti nepojde zvuk -> navody na spojazdnenie najdes v sekcii errata (hlasene chyby) na wiki mandriva