RACER

Sekcia: Aplikácie & Desktop 15.04.2008 | 20:09
Avatar tomas Ubuntu 9.04  Používateľ
AHOJTE,VEDEL BY MI NIEKTO PORADIT AKO NAISTALOVAT HRU RACER V SEKCII :HRY V LINUXE STIAHNEM TO A POTOM TO NEJDE SPUSTIT TAK MI PORADTE AKO TO NAISTALOVAT ALEBO NAPISTE OD KIAL MAM STIAHNUT RACER
    • Re: RACER 15.04.2008 | 20:12
      Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
      Mas to tam pod linkom na stiahnute napisane, ako to nainstalovat
      There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
      • Re: RACER 15.04.2008 | 20:22
        no ved som to podla toho robil ale neslo mi to neviem co mam robit poradte mi
        • Re: RACER 15.04.2008 | 20:25
          Keby podavali zavadzajuce informacie o tom ako hru nainstalovat nikto ju nehraje.. :) Oni pisu tak ako sa to ma robit. Za to ze ty nerozumies / nevies co robis / nevies co robit oni nemozu.. Daj sem postup co si presne ako robil a ci ti to nieco nevypisalo napriklad text s nenapadnym slovom "Warning" alebo "Error"
          • Re: RACER 15.04.2008 | 21:41
            tomi9182   Návštevník
            no tak mi porad ako to mam urobit ked som to stiahol tak co ma urobit
            • Re: RACER 15.04.2008 | 23:47
              WlaSaTy   Návštevník
              a co mas za distribuciu ze v nej nemas priamo tu hru racer ze by si ju nenainstaloval tak ako je zvykom v tej distribucii?
              • Re: RACER 15.04.2008 | 23:50
                existuje tato hra v rpm / deb verzii alebo je dokonca zakomponovana v nejakych repozitaroch? Ja som nasiel len zdrojakovu verziu
              • Re: RACER 16.04.2008 | 10:18
                ja mam ubuntu 8.04 a tam v synapticu ani v pridať/odstraniť to hra racer neni
                • Re: RACER 16.04.2008 | 14:59
                  WlaSaTy   Návštevník
                  aha, tak to nie je tuxracer, familiarne nazyvany racer :-)

inak google podhodilo prvy link. pomocou neho by sa to malo dat nainstalovat kazdemu.

ak by s tym boli nejake problemy, tak treba napisat co za chyba sa vyskytla.
    • Re: RACER 16.04.2008 | 08:09
      Avatar Róbert Dúbravský PC Debian alebo Ubuntu - servery Debian  Používateľ
      Predpokladám že máš buntu 8.04, Racer beta stiahneš tu http://racer.nl/download/racer054b1.tgz . Rozbalíš, súboru racer dáš práva spustenia, nakopíruješ ako root (sudo) libfmodex.so do /usr/local/lib . Toť je vše.

Aj ja mám otázku. Vôbec neviem ako si môžem meniť pohľady kamier pri hre. Mám notebok. Kedysi keď som to hrával vo verzii 5 som musel prepnúť do EN klávesnice a číslicami sa dalo prehadzovať pohľady, no teraz netuším.
      • Re: RACER 16.04.2008 | 10:14
        ale ako to mam nakopirovat ako root (sudo) nejde to
    • Re: RACER 16.04.2008 | 11:08
      Avatar Róbert Dúbravský PC Debian alebo Ubuntu - servery Debian  Používateľ
      Aplikácie>Príslušenstvo>Terminál zadať do terminálu sudo mc. Ak MC program nie je nainštalovaný tak sudo apt-get install mc. Vypýta si heslo treba zadať. Zopakovať krok sudo mc. Zobrazí sa program podobný NortonComandaru. V behnuť do adresáru Racer tam kde si ho rozbalil (predpokladám domovský priečinok). Na druhej strane šípkami a narolovať do adresáru /usr/local/lib nakopírovať F5 súbor z Raceru libfmodex.so do /usr/local/lib. Ukončiť mc. Nastaviť práva na spúšťanie pre súbor racer. Ak to nejde. Otvoriť terminál napísať mc naklikať sa do adresáru Racer spustiť Enter súbor racer (mal by byť zelený- spustiteľný) ak ešte nepôjde ukončiť mc a pozrieť sa v terminály na chybové hlášky.