Chcel by som zalozit team a vytvorit distribuciu s velmi peknym GUI a plnou funkcionalitou pre PDA. Mohli by sme zalozit na distribucii letux. Je najpouzitelnejsia. Len som linux na PDA este nikdy nezavadzal a neviem ako by sa to dalo. Mate nejake napady? Pokial je este inzerat ktory som nasiel aktualny kupim si Acer N30 pre ktory je napisana kompletna dokumentacia s tymto letuxom. Ale vyzera to na mna zlozito. Budem sa casom ucit ale zatial zo zaciatku toho vela neviem ( ale ciastocne ovladam python, C a Qt ). Bootuje to zo zasunutej SD karty. Ale bola by vacsia haluz spravit tomu GUI instalaciu ako to je pre linux na osobnych PC. Najlepsie by bolo keby sa zasunula SD karta do notasu, spustili miniCD, zahajili instalaciu s kompletnymi nastaveniami, nakoniec by sa vsetko nainstalovalo , skompilovalo jadro na kartu a my by sme mali pouzitelny linux pre PDA. Slovenska Linuxa Distribucia pre PDA. Nie ako Greenie, ze prefarbeny Letux, letux bude len zaklad z toho co vsetko to bude mat. Letux sa len postara o to aby to vsetko fungovalo. Mohli by sme to zo zaciatku testovat na PDA ktore si z vlastnych kupim. Co vy na to?
Samozrejme s peniazmi zo zaciatku nieje mozne pocitat.. A v pokrocilom stadiu len z reklamy alebo z nejakej SD karty s predinstalovanym Letuxom..
Velky krok dopredu by bolo keby to vedelo nabootovat. Su tu nejaki dobrovolnici ktori by vedeli pomoct?
A taktiez navrhnite meno, mna nic nenapada :P Rad by som bol keby tam z nazvu Letux a bolo by tam nieco ze je to pre vreckove pc, napriklad PockeTux Alebo nieco podobne. Ved na to je forum, aby sme sa tu dohodli, dali ste mi napady. V podstate s vami alebo bez vas, ja nieco skusat chcem urcite. Ale viacerym sa robi urcite lepsie + sam to vyvijat nemozem.
Dakujem za kladne odozvy
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
Vlastne miniCD, vlastna GUI instalacia, vlastna grafika, vlastne GUI programy, vlastne shell programy, len zaklad aby to fungovalo bude z letuxu. Jednoducho neviem a ani si nemozem dovolit zacat robit distro uplne od zaciatku.
hmmm, nechces tam dat rovno gento? myslim ze kompilacia jadra pojde na takej masinke dost dlho, kolko by si bol ochotny na to cakat?
nie vsetky pocitace potrebuju vodne chladenie, vela z nich staci aj pasivny chladic. mam ich niekolko a niesom sam.
PS.: ano, konecne ubuntu zacina splnat svoje prastare sluby ohladne PDA a inych mobile embeded.
ale to nic nemeni na skutocnosti ze ubuntu nepouziva cross kompilaciu.
1. Ja absolutne neviem co taketo distro pre PDA potrebuje.
2. rozpravam o programoch a moduloch, ktore napr. spojazdnia tlacitka atd.
3. Velky krok dopredu by bolo keby to vedelo nabootovat.
3. aku funkcionalitu ma momentalne tebou vybrany letux, ked to ani nebootuje?
=>
1. nevies co taketo distro potrebuje, ale tak hadam vies co chces dosianut? noze povedz
2. chces kodit moduly do jadra atp? napriklad na spojazdnenie tlacitok a srandiciek na tom zariadeni? lebo ak ano, tak toto schvalujem. akurat ze na to treba fakt tvrdo makat
2. moduly kodit neviem, ale mozno by som sa to vedel naucit. Preto hladam dalsich ludi ktori by sa zapajali do tohto projektu a vzajomne by sme si pomahali.
Stano chcel slovenske distro pre bezne pc a aku mal podporu. Ja chcem vlastne distro pre PDA a nedostavam skoro ziadnu. Pritom linux pre PDA je mnohokrat vyuzitelnejsi ako linux pre bezne pc
moja odpoved, openmoko aj s jeho distribuciou je verejne znama.
Pakze ak mas informaciu o podpore aj na slovensku, tak mi skus dat hint. Status podpory pre moj handheld je na bode mrazu uz niekolko rokov a nezlepsuje sa to.
cau, som si nainstaloval linux na ipod.
a prehrava ti to lepsie mp3ky?
nie, ale uz si pingnem localhost.
a nakoniec existuje skupina hardware pre ktore neexistuje port koli licencnej politike vyrobcu. dovolim si tvrdit, ze vzhladom na rychlost zastaravania tejto platformy a jej roznorodost, v tejto kategorii ostane najviac strojov.
ale nebudme smutny, zivot ide dalej. sferu pda teraz valcuje sfera subnotebookov, vznikaju projekty ktore obsahuju linux a nejedna sa o uzavrety firmware (rozne motoroly, niekolko tabletikov od nokie, spomenute openmoko). Takze nehajme sa prekvapit. i ked by som bol veselsi keby sa mi podarilo nakopnut nejake jadro co si skompilujem, ale k tomu potrebujem vypraskat chobotiny z disku.
To ze si kupim napriklad nejake HTC a preplacnem tam omalovankove distro sa mi zda v sucastnej dobe utopicke
smola bude len s starymi haraburdami na ktore nevyslo ale tie budu ajtak prevalcovane novymi. ved si to zoberme, clovek si moze kupit za tri alebo styri litre stare pda ktore ma podporu v linuxe, ale chyba tomu napriklad BT alebo to nedokaze prehrat film (slabe cpu). No a kolko stoji teraz napriklad mobil co to zvladne? do konca roku pojdu ceny este dole a zvysi sa pravdepodobnost pouzitelnosti. no ale kto sa z nas bude rozhodovat ci si kupi za rok alebo za dva nieco take, my dvaja? my si to kupime ked nam to prinesie uzitok za rozumnu cenu, na potesenie su privesky s sudoku alebo tamagoci.