ubuntu 8.04 spravca aktualizacii
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
som prekvapeny ze este nikto tu nema moj problem. Ubuntu mi strasne zamrza...
- Instaloval som normalne s CD, pretoze upgrade nebol mozny (neviem preco)
- po instalacii som dal nainstalovat vsetok soft ktory bezne pouzivam cez apt-get install a ubuntu zamrzlo pri zavadzani balikov...
od vtedy mi zamrza pravidelne, je to neocakavane... staci ze odidem na chvilu od pc a ked sa vratim je to zamrznute nepomoze nic iba natvrdo vypnut komp
skusal som ho preinstalovat este raz lebo som si myslel ze sa pri tom prvom zamrynuti nieco pokazilo, ale nepomohlo...
vyzera to mozno na nejaku chybu v jadre
pozrite sem nie som sam
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=765510
Ja mam trochu iny problem ze aj na NB aj na PC mi (conky) ukazuje ze mi HH zabera stale 250-350Mb ram u GG to az tolko nebolo. Aj vam tolko ubera HH z ramky? (Ano ja viem ze sa da povedat ze zalezi ake programy mi idu atd., ved prave preto ze si davam presne tie a take nastavenie co v GG. len mi tam pribudlo Sietove servery a Siet windows to ja neviem presne ze co to znamena lebo teraz som sa stym stretol prvy krat. V GG ani FF atd som to nemal ani nepouzival a mam to tak isto ako predtym ze mam na instalovane na Linux a j win na jednej masine.
firefox , yakuake , ktorrent, audacious , pidgin , konversation , htop :) , krusader , karamba
memory : 300/630 MB
swp : 37/1451 MB
, tak neviem ci bere viac :) , ten swap je preto taky lebo sa mi spojil so swapom arch-u , preco ?:)