Zdravim vas! Vcera som sa po znechuteni z Kubuntu 8.04 rozhodol nainstalovat Ubuntu 8.04 no instalacia sa zastavila pri instalacii zakladneho systemu, vypisalo mi nieco o tom, ze sa zlyhala instalacia balika linux-generic, predpokladam ze jadra. Skusal som opakovat instalaciu este 2x a za inych podmienok ale to iste. Tak som si nainstaloval Ubuntu 7.10 a skusil som ho updatovat priamo z CD no niekde pri konci instalacia mi zase vyhodilo chybne balicky tentokrat zase ine, aj tento update som opakoval no neuspesne. Vie mi niekto povedat co to znamena? Mne sa zda ze mam poskodene data na CD.
ak sedi skus si to vypalit znova na ine medium (ak palis na RW) ...
ak nesedi .....tak stiahnut znova skontrolovat a vypalit
md5sum obraz.iso
vo windowse je moznosti viac napr. md5summer md5 sucet najdes tam odkial si stahoval iso obraz.
Snad je mechanika OK .. poznam tu "bezmocnost" potom :-D
/boot
na inej particii ako/
? Mne to pise ked nemam pripojeny/boot
...1) medium, ci na nom nie su chyby. praimo ked na bootuje tak das skontrolovat
2) potom skontrolovat md5 sucet
3) napalit again nizsou rychlostou
---------
Takže si šiel z Kubuntu na Ubuntu.
Partíciu, na ktorej bol Kubuntu, si sformátoval?
Bolo by dobré vedieť celé znenie o chybnom výpise, ale áno malo by ísť o jadro.
CD/DVD, ktoré používaš na inštaláciu Ubuntu, je skontrolované?
Je dobre čitaťeľné? //Skúsiť skopírovať ako image na HDD//
Je možné odskúšať inštaláciu na inom PC?
Podľa popisu, môže ísť o chybný nosič, prípadne zanesenú mechaniku. Skôr však chybný nosiš. Ako bolo spomenuté, bolo by fajn stiahnúť nový iso obraz z inej stránky ako predchádzajúci image iso, skontrolovať jeho súčet md5sum-om, a samozrejme sa pridávam do názoru o napaľovanie menšou rýchlosťou.