Posun obrazu na monitore
Klasicky cez livko som spustil inštaláciu.....už vtedy som si všimol veľký posun obrazu na monitore.....Po dokončení inštalácie som PC resetol....všetko nabiehalo v poriadku....až pokým sa nezobrazil grafický režim...obraz bol stále malý...a posunutý do pravého okraja....Po prihlásení som išel do nastavený rozlíšenia a obnovovacej frekvencie....nastavil som z "defaultu" teda na 1024x768 60hz...všetky edge boli na svojom mieste až naspodnú edge...ktorá bola moc posunutá za hranicou viditelnosti...hlavný problém je ten že na monitore nemám nastavenia pre posun obrazovky.....ak znemím na akékoľvek iné rozlíšenie časť obrazu je zakaždým niekde mimo....obraz by som chcel mať v strede...určite sú nejaké confy. ale newiem ich nájisť...
vopred ďakujem za odpoveď
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
na posuvanie /zmenu velkosti obrazu je xvidtune
Aby ostali nastavene zmeny aj po restarte treba vygenerovany Modeline vlozit do xorg.conf-u, pred tym si ho zalohuj (/etc/X11/xorg.conf)
...zatial ďakujem...
Ked nieco pokusne nastavis das APPLY , ak zistis ze uz je to tak ako pozadujes, stlacis SHOW , v konzole z ktorej si to spustal sa objavi dlhy riadok ,ktory treba nakopirovat do sekcie MONITOR v xorg conf (pisu to v clanku).
S tou klavesnicou to je na dlhe zimne vecery, maju tam tusim brazilci nejaku chybu s tou klavesnicou ,ale da sa to riesit tak ze do nastavenia "po spusteni" vlozis prikaz
setxkbmap sk
, kde to treba vlozis teraz neviem ,nemam xfce ,ale najdes to urcite v menu.