Fedora 9 - instalace z LiveCD
FEDORA release 9 (Sulphur)
Kernel 2.6.25-14.fc9.i686 on an i686 (tty1)
localhost login:_
Tato hlaska opakovane mizi a znova se objevuje. Co s tim? Poradte prosim, jsem dost zacatecnik, na Fedore uplny novacek. Dekuji predem za ochotu a pomoc.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
takze...
1) kontroloval si MD5 ked sa to stiahlo?
2) akou rychlostou si napaloval?
a ak mozme vediet... aku verziu fedory si stahoval? teda gnome alebo kde, 32 alebo 64 bit...
ak cely boot prejde v poriadku a nabehne ti len localhost login, znamena ze je vsetko OK okrem toho ze ti nenabehli Xka
cize
zapni PC, vraz tam spat LiveCD, vyber Safeboot (alebo nieco v tom zmysle)
ak tam nic take nie je, pohni na tej obrazovke kde si vyberas co ma bootovat (grub boot menu), v riaku najdi polozku vga= a prepis cokolvek tam je na vga=0 pripade to tam dopis, ak tam nie je zmienka o vga. skus potom.
ak to ani potom nenabehne, a dostanes sa zase len do konzly, prihlas sa ako root (cize napis root) a heslo roota(asi root)
a potom napis: zapamataj si ten error co ti vyhodi a posli sem :)
pohni na tej obrazovke kde si vyberas co ma bootovat
ma byt
........pohni na tej obrazovke sipkov doprava/dolava.....
mal si tam uz niekedy na tom PC iny linux? resp skusal si uz ine LiveCD na tomto PC?
ak ano slo bez problemov?
bezi(bezely) Ubuntu HH, SuSe 10.3, Mandriva 2880.1 a PCLinuxOS 2008. Z Mandrivy ted take pisi. Vsechna tato distra jsem unstaloval rovnez z LiveCD, bez potizi. Az na Fedoru. Ted jsem to cedecko zkusil pustit na jedne starsi masine, a jde to. Sice pomalu, protoze ma jen 600MHz a 512 RAM, ale instalator nabiha v poradku. Klidne bych to tam mohl nainstalovat. Ale nechci na te stare masine.
skusil by sm povedat ze nech pouzije ovladac vesa.
mimochodom, v davnych dobach pocitacoveho stredoveku sa instalovalo v textovom mode. neboli tam sice tak okruhle a farebne tlacitka, ale bolo to rychlejsie a prehladnejsie. sluzil na to parameter expert alebo text