Linus Torvalds....čo pre nás i iných je?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
inak tema je starsia, ale tak skusim sa vyjadrit kedze som sa moc nevyjadroval k tomuto...
Linus je clovek s dobrou fantaziou, ktory dostal sancu a vyuzil ju. To je pre mna Linus Torvalds.
Netvrdim ze je to druhy jezis ani nic podobne - je to ale clovek ktory sa do niecoho pustil - a za co mu je vdacny kazdy, kto dobrovolne (alebo ak sa mu to ekonomicky vyplati) pouziva tuto vetvu unixu
Windows si svoju cestu nevyberal. Tú mu zadal iba jeho "geniálny tvorca" William Henry Gates III.
A ešte niečo keď sme u toho. Objavil som nové funkcie Win 2000. Linuxáci budete gúľať očami čo Linux nedokáže...:)
Multitasking: teraz je možné nechať spadnúť viac programov naraz!
Multimédia: KeĎ Windows spadnú, je to s grafikou, hudbou a animáciami !
Kompatibilita: môžete nechať spadnúť i programy pre Windows 3.11 a Win 95 !
Linus je niečo ako NEO za Matrixu.
poskytnúť aj luďom ktorí sa nenarodili zo
zlatou lyžicou v ústach slobodu.
Vivat LINUS
Linus je fajn. Aj Bill je fajn. Preco tu vkuse zijeme v nejakej nenavisti...(jejej nenaVISTA) ;-)
Linus je jednoducho dobry programator.
že tento OS bez GUI je lepší...začínam sa o budúcnosť ľudí báť.
Alebo ponúkne GUI, kde sa nič nedá poriadne nastaviť. A ak aj, tak len zbytočnosti.
A rada znie, veď si to nastav. Preseď za počítačom polovicu života a máš to hotové..
Super OS.
Blahoželám všetkým ľudom používajúcim tento super OS. A veľa lásky prajem ich rodinám a deťom.
Lebo čas pre rodinu venujú sprostému PC a OS Linux a jeho nastavovaniu.
Úbohé deti.
Jeden príklad z Ubuntu: Ako nainštalovať Gr. kartu GeForce 6600 ? Jednoducho.
A) Spustiť terminál
B) sudo apt-get install nvidia-glx-legacy
C) heslo
D) reštart prostredia a zopár úprav v xorg.conf. (napr prepísať nv na nvidia)
a ...... A to je rok 20007 !!!!!!!!!!!!!!
Znova si prečítajte vaše fórum a pochopíte, čo je Linux. Preberte sa.
PC v roku 2071 budú podľa nich iba terminál (hlavne s čiernym pozadím...) a dokonca odstránia myš.. a na PC bude bežať najnovší Linux, na ktorom pôjdu spustiť akurát tak crack-attack... A budú sa chváliť "veríte, že nám Linux nemrzne ?"
Bodaj by mrzol, keď tam poriadnu hru ani nespustia...
Tak vpred do roku X, keď vládol na PC Dos..a jemu podobné ...napr Linux
Tiež mal čierne pozadie. Veď čierna je Cool.
Linux is sexy...ale neviem prečo.
Toto musím mať. (používal som Mandrivu, Ubuntu 6.06, RedHat, Debian, Knoppix)
ale len ako výsmech OS.
To už aj Windows NT bol lepší.
Nuž, veľa úspechov s Linux-om (Kde alebo Gnome či IceWm)
S pozdravom AntiRoot
DOS nebol nikdy ako Linux.
(DOS je napodobenina OS)
>Jeden príklad z Ubuntu: Ako nainštalovať Gr. kartu GeForce 6600 ? >Jednoducho.
>A) Spustiť terminál
>B) sudo apt-get install nvidia-glx-legacy
>C) heslo
>D) reštart prostredia a zopár úprav v xorg.conf. (napr prepísať nv na nvidia)
>a ...... A to je rok 20007 !!!!!!!!!!!!!!
Kartu GeForce 6600 nemam, ale ked staci spravit iba toto,
tak v com vidis problem ?
>Bodaj by mrzol, keď tam poriadnu hru ani nespustia...
_ziaden_ uzivatelsky proces nemoze sposobit pad/zamrznutie systemu.
>Tiež mal čierne pozadie. Veď čierna je Cool.
Tak si vypni monitor
mam kartu GeForce 6600 a v roku 2007 po nahodeni ubuntu som v xorg.conf nic nemenil.
som za to aby sa mysky nemuseli pouzivat, teda aby namiesto klikania bola stale nieaka klavesova skratka/nahrada. mys nici chrbticu.
som rad, ze si mozem vybrat window manager, ktory sa mi paci a niesom odsudeny len na jeden.
pocuj, ak nemas rad Linux, tak v poho... lebo tie tvrdenia... no neviem. Windows mi mrzol a mrzne pri obycajnych operaciach, len som ich mal asi styri spustene naraz. To bolo velakrat a nemienim to dokazovat, ved vsetci vieme. Raz som mal jednu instalaciu XP uz asi 2 roky, a uz nerozoznaval doc file od audio. Hadzal hocijake ikony na hocico. Tak som ho reinstaloval. A hned pri prvom spusteni mi zmrzol...Pozdravil ma jak sa patri (Ich bin grosse Scheisshaus ! ) Ale XP to sa este da. Mam ho ale nie kvoli Win ale kvoli aplikaciam, ktore zial na Linux este chybaju. A este nieco...
Toto musím mať. (používal som Mandrivu, Ubuntu 6.06, RedHat, Debian, Knoppix)
ale len ako výsmech OS.
...to bol asi jasny pristup. Ved nam hadam nechces povedat, ze v takom stave si bol schopny primat a ucit sa nieco nove, a ze si mohol byt objektivny. Asi si chcel od zaciatku posliapat nezistnu pracu niekoho, kto je asi v tomto ohlade mudrejsi od teba.
To že to uvolnil pod GPL mu v tej dobe asi pripadalo prirodzené - nakolko bol na vývoj sám a pomoc by sa mu zišla - a na to aby mu mohlo pomôcť čo najviac ludí je GPLako stvorená. Bola to podla mna len zhoda priaznivých okolností (a kvalita OS samozrejme) čo vyniesli linux tam kde je dnes...
Linus v tedy spravil geniálnu vec aniž by si to uvedomoval - aspoň ja sa tak domnievam.
Linus je pre mna vzor toho ako sa dá s čistím úmyslom na počiatku zasiať semienko budúceho úspechu.
tomolc
Ale aspoň sa shodneme
tomolc
vista je najvacsi prepadak aky kedy vymysleli, za to mu dali podporu len par rokov lebo zistili ze je to smejd, vsetko odkukane z inych OS.
http://blog.webtrh.cz/windows-vista-zamerne-vadne
uz som to dlhie neaktualizoval a pytalo by si to komplet prerabku ale mozete tam kuknut, tam je toho proti Windowsu dost :-D
Pirates of the Sillicon Valley
tam pochopia kto je strycko Bill.Nam tento film pustil ucitel v skole na praxi a mozem povedat ze to u mna urychlilo precod na Linux :-)
2. charakterova črta Billa sa vo filme pekne objaví, keď okabáti Apple a samotný Steve Jobs, ktorý ho podcení musí rezignovať na vedenie Apple ....
BTW, tomuto filmu sa môžu vytýkať všelijaké nepresnosti ale základ o ľudskej prirodzenosti perfektne vystihuje.
A pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť niečo viac o faktických začiatkoch *nixu odporúčam (v eng.) toto:
http://artlung.com/smorgasborg/C_R_Y_P_T_O_N_O_M_I_C_O_N.shtml