VMware postupne zaplni miesto na disku
mam Ubuntu 8.04 na asi 5.6 GB particii , volneho miesta mam +- 600MB , viem je to malo ale co uz :/ , ramku mam 1,5GB
Nainstaloval som si VMware workstation 6.0.3 , v nom mam virtualny WindowsXP, pridelil som mu 512MB ram a 4GB virtualny disk ( cely ten virtualny winXP aj s diskom sa nachadza na dalsej NTFS particii )
Vsetko ide ako ma, len z volneho miesta na Ubuntu partici pomaly ubuda .... aj ked sa aj na HOST aj GUEST systeme nic nerobi.
VMware si postupne odkrajuje z volneho miesta na disku az vypise hlasku ze ma miesta nedostatok.
Z ramky je pritom vyuzita ani nie tretina.
Vo VMware som nastavil neh alokuje vsetku pamet virtualneho pocitaca do fyzickej RAM.
Vedel by mi niekto stym pomoct ? dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Kontroluj si, ci sa pri behu virtualneho pocitaca nemeni jeho velkosť.
Inak z toho, čo si napísal, neviem na co ti je virtualny winxp, kedze mas zrejme dualboot.
z toho prispevku ani nemalo byt jasne naco mi je virualny XP , to je hadam nepodstatne nie ?
ale robilo mi to uz aj v starsich ubuntu aj vmware ..
PS.: adresare menia velkost, predsa len velkost samotneho adresara (bez velkosti obsahu suborov ktore su v nom vnorene) je velkostou bitmap urcenych na informaciu o suboroch v nom zapisanych.
Aha:
$ mkdir sss
$ du -k -s sss
4 sss
$ typeset -i looper=100000
$ while [ ${looper} -gt 0 ]
> do
> touch sss/${looper}
> looper=${looper}-1
> done
$ du -k -s sss
1528 sss
$ cd sss
$ ls -1 | xargs rm -f
$ cd ..
$ du -k -s sss
1528 sss
$
velkost adresara po vytvoreni 100.000 (prazdnych) suborov sa zvysila z 4Kb na 1528Kb (mega a pol) a ostala taka aj po vymazani tych suborov.
Inak, nemas len zas.. syslog nejakymi duchaplnymi chybovymi hlaskami typu packet z torrentu bol odmietnuty?
velkosti adresarov som myslel velkost ich obsahu, :
zistil som velkosti obsahu vsetkych adresarov na ubuntu particii pred zapnutim vmware ,
potom som zistil velkost obsahu adresarov po par minutach spusteneho virtualneho PC ,
ubuntu pise ze ma voleho uz iba 200MB , ale velkosti adresarov su stale rovnake ..
cize neviem co sa vlastne zvacsuje ..
po vypnuti virtualneho PC sa "zjedene" miesto na disku uvolni a je vsetko ako bolo.
hm , tie syslog hlasky si ako mozem pozriet ? , a tie derave subory, neviem ci som to spravne pochopil , ale tie by sa mali prejavit pri zistovani velkosti priecinku nie ?
ps.: hlasky zo syslogu su v /var/log.
velkosti adresarov som zistoval cez krusader file manager
PS.: man du.
Hm, tak potom to tymi hlaskami v syslog nieje ..
existuje nejake miesto ktore moze zaplnat disk , no pritom to nieje v ziadom priecinku na disku ? .. nieco co nieje vidno v suborovom systeme ale zaplna to miesto , hm ?
Ale ja by som ajtak pouzil nieco jednoduchsie a zrozumitelnejsie: pred spustenim vmware a po jeho zapnuti aj s nejakou pracou. vysledok uz porovnas aj sam a k nemu si aj odfiltrujes ine mountpointy.
ten tvoj jednoduchsi a zrozumitelnejsi prikaz som dako moc nepochopil , ale az na ten 500 stranovy vypis a 10 minutovy priebeh to bolo celkom napinave.
skusil som radsej nieco taketo :
Pred spustenim vmware :
sudo du -shx /
4.6G /
alebo :
df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda3 5.4G 4.7G 410M 93% /
varrun 760M 264K 760M 1% /var/run
varlock 760M 0 760M 0% /var/lock
udev 760M 60K 760M 1% /dev
devshm 760M 12K 760M 1% /dev/shm
lrm 760M 38M 723M 5% /lib/modules/2.6.24-16-generic/volatile
/dev/sda1 13G 13G 550M 96% /media/C
/dev/sda5 56G 52G 4.6G 92% /media/D
/dev/scd0 700M 700M 0 100% /media/cdrom0
a po asi 20 minach s pustenym vmware :
sudo du -shx /
4.6G /
a
df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda3 5.4G 5.0G 149M 98% /
varrun 760M 268K 760M 1% /var/run
varlock 760M 0 760M 0% /var/lock
udev 760M 60K 760M 1% /dev
devshm 760M 12K 760M 1% /dev/shm
lrm 760M 38M 723M 5% /lib/modules/2.6.24-16-generic/volatile
/dev/sda1 13G 13G 550M 96% /media/C
/dev/sda5 56G 52G 4.6G 92% /media/D
/dev/scd0 700M 700M 0 100% /media/cdrom0
vyuzitie disku mi z prikau DF narastlo , aj system sa tak choval , aj system monitor ukazoval rovnake vysledky
lenze obsah disku po zisteni prikazom DU a aj cez Krusader bolo stale 4.6G , tak ako pred spustenim vmware ..
kde sa co uklada ?
Inak, skus zadat do google vmware temp file a hned na prvej strane je odkaz na nejake ubuntu forum a tam sa odporuca nastavenie RAM a vypnutie snapshotov cim vy sa malo ulahcit /tmp/vmware-*. uvidime ci pomohlo.