mail klient +gmail
potrebujem:
1.podporu pop3,smtp a k nim zabezpeceneho pristupu (ssl ci ako) - predpokladam ze to maju asi vsetky
2.odelitelnost prijatej posty v medzi jednotlivymi uctami (tak ze ked si kliknem na 1 ucet vidim maily v nom a ked na druhy tak iba tie v nom)
3.bezproblemove odosielanie aj vacsich mailov (thunderbird mi nevie odoslat nic okrem textu)
4.stiahnut odoslanu postu do odoslanej(resp nestiahnut vobec) - thunderbird ju stahuje do prijatej - aj ked sa to da riesit filtrom
5.online notifikacia, aby to bezalo v systemovej liste alebo nejake podobne upozornenie na novy mail aj bez rucneho spustania programy resp kontroly novej posty, minimalizacia do listy mi nevyhovuje
+prijal by som kalendar(nie je podmienka)
TERAZ pouzivam THUNDERBIRD, a nie som spokojny, uvazujem ze nainstalujem EVOLUTION naspat - splna moje poziadavky ??
viem ze najlepsie by bolo skusit ale nechce sa mi koli pokusu stahovat 2,5GB posty
dakujem za rady
odporucte nejky iny
chcem to hlavne pre ubuntu HH takze by bodol balik v repozitaroch - nie je podmienka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Funguje to tak, že v systémovej lište sa mi zjaví obálka ak mi príde mail.
Dokonca aj zobrazí od koho je mail a aký je predmet.
A co sa tyka mail Klienta tak thunderbird (k nemu pouzivam aj Sunbird)
Na notifikaciu sa do pouzit strasne vela veci od doplnkov pre FF cez screenlety (napr. mail check) az po napr. ten grkllem. Ja osobne pouzivam tu predvolenu notifikaciu cez thunderbird.
1.2.3.5 ok
4. treba filter
mam filter takze odoslane spravy mi uz stahuje do odoslanej posty to je pohode
k tej notifikacii: mam iba problem ze ten gmail check (ci ako, skusal som ich viac) sice zisti ze mam mail ale nezisti ze som ho uz stiahol do thunderbirdu, takze pocet neprecitanych/novych mailov iba rastie (a mne sa teda nechce zakazdym cez webbrowser ich oznacit ako precitane). teda da as niektora z tych aplikacii nastavit aby mi aj tie stiahnute maily uz nezobrazovala resp ich na gmaily oznacila ko precitane, + nemozem si dovolit si tie maily staihnut a odstranit z gmail uctu - pozivam aj ine kompy a potrebujem pristup k mojim mailom
mail klienta potrebujem koli tomu ze veeela mailov potrebujem mat pristupnych offline, je to v notebooku a nie vsade mam net
pouziva ho niekto?
"Slackware forever"
a okrem toho pochybujem, ze by bol nejaky mail klient tak dokonaly ako webove rozhranie gmailu...
gmail pouzivam preto, lebo mam ku mailom pristup od hocikial, rychlo, nic mi na disk nestahuje a nic netreba nastavovat...
tak si sprav label Inbox a nech tam mas vsetko co nemas v inych labeloch..
Potom len treba zmeniť spúšťač programu napr. takto:
alltray -s -na thunderbird
je na to program od googlu bezi v systray a upozornuje ta na novu prijatu spravu popup oknom...
skus gnotify
www.linuxsoft.cz/sw_list.php?id_kategory=8
en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-mail_clients
mna by skor zaujimalo ake mate skusenosti s Evolution a ci sa da skombinovat s gmail kalendarom. Resp aky iny program by ste odporucali na kalendar/diar