Da sa suspendovany proces preniest do popredia na inom terminali?
Mam nejaky proces, viem jeho pid, spustil som ho v xterme. Pomocou ctrl+z ho suspendujem. Pomocou fg ho mozem znova spustit. Neda sa nejak spravit aby som ho priniesol do popredia na inom terminali (samozrejme na tom istom pocitaci), napr. v druhom xterme alebo vo virtualnej konzole? Skusal som to ale ked sa tam prepnem tak tam ziadne jobs nie su. Da sa to?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
man kill
aman gdb
, viac sa k tomu neda povedat. problem je v tom, ze kazdy shell je program ktory bezi vo svojom adresnom priestore a tym padom zakonite nema co sahat na procesy ktore mu nepatria. jediny sposob akym sa to da, je cez uvedeny core dump ale s tym je viacej roboty ako keby si mal clovek dopredu naplanovat pracu.inak kedysi sa vyvijali programy ktore umoznovali zobrat terminal aj s adresnym priestorom co by mohlo pokryt tvoju otazku, ale jednalo sa o stare hacky do systemu za ucelom prezentacie studakom (z cias ked neboli velkoplosne obrazovky alebo projektory). ci je nieco podobne este funkcne a ci to chce niekto riskovat, to je vo hviezdach.