Mplayer - spustenie programu a filmu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 13:52balda NávštevníkOhledne menu asi zalezi na distribuci kterou mate, napr. mandrake ma munudrake... musite to napsat ../film\ o\ filme/1.avi Ale uprimne neni jednodussi pouzivat napr mc a klepnout enter na ten soubor???
-
Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 13:57dobinko NávštevníkMohol si si skompilovať mplayer s podporou GUI ./configure --enable-gui prikaz pre spustenie potom je gmplayer Doporučím ti z toho CD takto: medzery: skus ked budes zadavat cestu, autodoplnovanie teda tlacitko Tabulator : za /mnt/cdrom/ dopis tomu prve dve pismena /mnt/cdrom/fi a stlac tabulator a budes tam mat napisany film presne. potom uz len enter.
-
Re: Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 14:04peter golis Návštevníkalebo dat nazov suboru do uvodzoviek. inac to bude hladat 3 filmy: /tmp/film o filme.avi argumenty predavane programu sa oddeluju medzerou. takze mplayer alebo hociaky iny program dostane tri argumenty namiesto jedneho. toto sa da obist dvoma sposobmi. uzavriet argument do uvodzoviek alebo zrusit specialnu hodnotu medzery pomocou spetneho lomitka ako uz bolo povedane. ;-)
-
-
Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 14:12... NávštevníkEste na tu prvu otazku keby bola odpoved inac to duhe som vyskusal a funguje to, takze dik vsetkym zucastnením. V pripade ze by som chcel mplayer s tim grafickym rozhranim GUI mam najprv ten povodny odinstalovat, ak ano, tak ako? Ako sa odinstaluju programy vobec vseobecne
-
Re: Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 14:18dobinko NávštevníkNemusíš mplayer odinštalovať ak chceš nanovo skompilovať mplayer g podporou gui. Príklad môjho postupu pri kompilovaní mplayer s GUI ./configure --enable-gui --enable-menu --language=sk make make install Nezabudni že musíš si stiahnuť fonty a skiny a dat ich do príslušných adresárov - Font /usr/local/share/mplayer/font -------- Skiny hlavný v default-tam daj jeden skin ktorý bude štandartný. /usr/local/share/mplayer/Skin/default
-
Re: Re: Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 14:20dobinko NávštevníkMožno trepnem kravinu na prvú otázku ja by som potreboval vedieť tvoju Distribúciu, ale pokial máš Mandrake či Mandrivu, tak príkaz menudrake
-
-
Re: Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 14:18peter golis Návštevníknainstalovalo sa to tam, kde to malo zadany preffix. ten je v tomto pripade standardne /usr/local a tam su bin/ sbin/ etc/ ... ostatne videl si to ked si dal make install. ak si ovsem nespustal configure s parametrom --preffix=/opt/mplayer alebo /usr alebo / alebo ...
-
-
Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 14:34Matto NávštevníkA nevie prosim vas niekto ako rozbehat titulky? vzdy mi blbne diakritika(vo vsetkych prehravacoch co som skusal)
-
Re: Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 14:56dobinko NávštevníkJa si v Kaffeine nastavujem kodovanie cp1250 V mplayeri si treba stiahnuť fonty kodovanim myslim 8859-2
-
Re: Re: Re: Mplayer - spustenie programu a filmu 21.06.2005 | 18:12peter golis Návštevníkodporucam aj nastavit subcp na 1250, 100% titulkov z internetu je z windows.
-
Re: Re: Re: Re: Mplayer - spustenie programu a fil 30.06.2005 | 19:23Matto Návštevníksom v tom novy (myslim linux) - proste lama. ako to mam urobit? diky
-
Re: Re: Re: Re: Re: Mplayer - spustenie programu a 01.07.2005 | 13:47dobinko NávštevníkA čo? Ja to robím jednoducho. Napijem sa a potom zhánam holky, a potom to už nemusím vysvetlovať..... sorry---- čo chceš poradiť čo nevieš? Lebo pýtaš sa dosť blbo....
-
Re: Re: Re: Re: Re: Mplayer - spustenie programu a 01.07.2005 | 14:38peter golis Návštevníkv domovskom adresari by mal byt podadresar .mplayer a v nom konfiguracny subor. donho treba dat riadok: subcp=cp1250 a mozno aj dalsi, s definiciou fontu ;-)
-
-
-
-
-