kopirovat/presunut v nautiluse gnome
funguje to myslim v xfce, ked kliknem pravou mysou na subor/adresar vo vyskakovacom okne chcem mat moznost kopirovat do→(a tu disky → a ich adresare → a podadresare) a tiez moznost presunut do → a to iste.
predpokladam ze to bude nejaky doplnujuci skript pre nautilus rovnako ako ten z balika nautilus-open-terminal vdaka ktoremu mozem otvorit terminal v adresari na ktory kliknem pravou mysou
da sa to nejako nastavit ?? ako ?? je to na ubuntu HH a distribucne gnome
dakujem za podnetne rady
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
dalsia moznost co ma napada je pockat na gnome 2.24, kde bude mat nautilus taby
ale kedze nikto nevie tak asi nic z toho nebude
programovanie alebo kam zaradit to pisanie skriptov mi je uplne cudzie, som bezny user ktory linux pouziva ako OS a pomocnika a nie ako hobby ci formu prejavenia sa (nesturam sa v nom len ho pouzivam)
pre mna nastavit nieco v textovom konfiguraku je vrchol umenia a zatial mi to staci
ja potrebujem nieco ako .deb balicek ktory nainstalujem alebo ten skript ktory niekto uz urobil a ja ho len niekam (v navode si precitam kam) skopirujem
tymto by som rad poziadal niekoho kto by mi to urobil ak si na to najde cas a bude mat dobru volu, respektive ma odkazte niekam na stranku kde niekto nieco podobne uz urobil lebo ja ani neviem ako to nazvat to co potrebujem
vopred dakujem
V adresári
~/.gnome2/nautilus-scripts
si vytvor súbor ktorý bude mať nasledujúci obsah (prispôsob miesto kam sa bude kopírovať svojej potreby):Ulož ho, napr. pod názvom
Odoslat_na_USB_kluc.sh
, a nastav mu práva na spúšťanie (chmod u+x ~/.gnome2/nautilus-scripts/Odoslat_na_USB_kluc.sh
). Po reštartovaní Nautilusu (nautilus -q
) budeš mať v kontextovom menu každého súboru/adresára položku Scripts - Odoslat_na_USB_kluc.sh.asi chces tento