distribucia
Bol by som radsej keby som nic preinstalovávat nemusel, ale da sa v Zenwalku prekompilovat jadro z pôvodných i486 na i686 valstne pentiumm?
mam preist na iné distro? ak áno tak by ste my mohli poradiť ako rozbehám repozitáre?
Na akú architektúru je prekompilovaný Fedor? Dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
distribucii je vela, okrem zenwalku a fedory ich je veru dost. ak by si chcel nejaku zmenu, nahliadni do nasej databazy znalosti (vpravo hore)
Netusim aky silny je ten ntb ,ale zacal by som na tvojom mieste napr. Mint linuxom , nova verzia 5.0 je velmi vydarena a mala by byt rychlejsia ako original ubuntu, je v nej vela veci nainstalovanych hned po instalacii (napr. multimedia). Ma vela hotovych balikov (z ubuntu) , takze odpada kompilacia, takisto si vyberies jadro ake potrebujes. Je to (ako inac) klikacie distro ,takze na zaciatok sa vyhnes nastavovaniu v prikazovom riadku.
(ak chces menej klikacie distro a podobne obsiahle repozitare s hotovymi balikmi, tak nahod debian, ten je urcite rychlejsi, kedze ma menej klikatok a roznych inych srandiciek...)
ale zas si robim reklamu no... mint vsak povazujem za lepsi od zenwalku
Z linuxom nezacinam a navyse so Zenwalkom som spokojný, len keby som stale nemusel nieco nastavovat a kompilovat nejake programy, len sa chcem spitat ci uz niekto prkompiloval jadro na Zenwlku. Fedora som mal aj sa mi pacil ale odradilo ma to ze mi hned na zaciatku nafungovali repozitare apod.
A tvoja slovencina je nie ze hrozna ,ale rovno katastrofa, ak chodis este do skoly ,tak je to dost zle...pred odoslanim si to aspon precitaj, a netrap nas novymi tvarmi slov ako napr "spitat"
Takže asi idem konfigurovať Zenwalk.
Aj tak vďaka.
daj si ubuntu a mas po probleme (alebo greenie, ak nemas nejake super pripojenie na pocitaci, kde to bude)
1. treba sem-tam citat archlinux.org pred updatom
2. jedna z vyhod - AUR - mu urcite este dlho bude neznama
takze pre zaciatocnika by som arch odporucal opatrne. da sa vela naucit, ale niekto na take nie je.
one... co keby sa vsetky hlavne prikazy v archu dali do databazy znalosti?