Neznáme update source URL v Mandriva Control Center
mam mensi dotaz na update source pre mandrivu 2008. Skusal som updatovat system z internetu, ale ( asi ) po kontrole balickov a kliknuti na update knoflik sa system snazi stiahnut aktualizovane data, ale nic nestiahne a vypise ze nestiahol ziadne data.
Predtym vlastne i varuje ze ma chybne sources... na googli som nevedel najst tie spravne linky na zdroj, na mandrive som sa tiez nepreklikal. Mate niekto napad kde ich najst?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Installation failed, some files are missing:
- ftp://fr2.rpmfind.net/linux/Mandrakelinux/official/2008.0/i586/media/main/updates/rpmdrake-3.117.6-1.1mdv2008.0.i586.rpm
You may want to update your media database.
Error(s) reported:
...retrieving failed: curl failed: exited with 9
Má niekto tie správne linky?
Vďaka za každé info
čo sa týka tvojho rpmdraku, ten získaš ako root v novšej verzii:
urpmi ftp://fr2.rpmfind.net/linux/6/Mandrakelinux/official/updates/2008.0/i586/media/main/updates/rpmdrake-3.117.7-1.1mdv2008.0.i586.rpm
plánoval som systém updatovať, nakoľko mi nefunguje zvuk hd audio a dúfal som, že by to mohlo vyriešit updatovanie. Predpokladám však, že update nie je možný, iba upgrade. Alebo sa mýlim? Treba to robiť "klasicky" z cd / dvd ako pri inštalácii? Alebo to ide i cestou z netu?
Druhý dôvod na plánovaný update je to, že skype sa po zapnutí pc zapne asi 15 - 17 ráz. Nie je to dôvod na paniku, ale obťažuje to.
Odporúčal by si update tohoto 2008 systému, alebo upgrade na 2008.1?
Odporucanie je vzdy: nova instalacia, pokial nemas dovod na upgrade alebo tradeup.
Co sa tyka tych zdrojov Mandrivy, v poslednej dobe im to pekne saskuje. Takze ak ti to vypise daky error, chod do nastaveni zdrojov, vsetky zmas (okrem lokalnych DVD/CD) a daj si uplne ine .. Najme tie CZ su min 2-3x za mesiac mimo.
Najstabilnejsie mi prisli Francuske, zial linka je tam slabsia ;-)
2. Da sa instalovat aj z net-u. Ja to robim tak, ze stiahnem Mandriva mini iso CD, ktore obsahuje minimalny zaklad systemu aj s grafickym rozhranim (bacha, je tam iba jednoduchy spravca okien - asi fvwm ... neriesim ... ale mam pocit, ze aj z neho sa da klikanim dostat do Mandriva control center) a zvysok, teda to, co potrebujem, dotaham z repozitarov.
Pre mna to ma dve vyhody, z daneho Mandriva mini mozem robit instalaciu aj 32bit aj 64bit, a zaroven netaham zbytocne data, ktore nepotrebujem.
3. ad: "plánoval som systém updatovať, nakoľko mi nefunguje zvuk hd audio a dúfal som, že by to mohlo vyriešit updatovanie" - radsej ako dufat je lepsie hladat priciny problemov
vďaka a odpoveď. Príčinu nefungovania zvuku som zistil - na stránkach výrobcu nie je ovládač na tento čip a preto to nejde. Vzhľadom na to, že konzolu (zatiaľ) vnímam ako vrchol svetovej konšpirácie proti mne, som radšej kúpil SB Audigy, ktorá by mala chodiť všade a sestra bude mať youtube so zvukom :-D