Mandriva 2008 - Štart
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Inak vykuchana prirucka, o ktoru mas zaujem, neexistuje a ani jej existencia nema zmysel. Kym by ju dopisali, tak by sa zmenila funkcionalita systemu a mohli by zacat odznova. O jej preklade do slovenciny ani nehovorim. Takze ak chces rozbor startu bez toho aby si pohol prstom, tak pouzi tak ako som Ti minule odporucal, jednoducho platenu technicku podporu.
Odo mna si dostal znova odpoved na tvoju ootazku, tak ako pred tym. Ak Ti nevyhovuje, tak ju postav inak.
Ale ak chces log zo startu systemu, tak na to si dostal odpoved uz davno. Pokial to chces v citatelnejsej forme, tak si vypni paralelny start sluzieb. Bude to prehladnejsie ale pomalsie.
Ale fakt by si mohol skusit tu platenu technicku podporu :-)
najdes komplet vypis pri starte v :
/var/log/prcsys.log
Ďakujem otrek ;-)
P.S. Už vieš čo som tým myslel keď som napísal že ešte dobre že nie všeetci sú ako ty (WlaSaTy) ?
Ale na druhu stranu si aspon podakoval, to sa ceni. Vela ludi neurobi ani to.
Ale ak cloveku staci ukazat smer s tym ze zainvestuje o 5 minut viacej, tak si aspon bude vazit poskytnutu odpoved.
Chcel si ty investovat tych 5 minut alebo zas, tak ako teraz zabrdas, tak chces mat minimalny zaujem naucit sa nieco ine? Vies co, skus si kupit motorovy pilu, neprecitaj si manual a namiesto toho sa opytaj susedov ze ako sa s nou robi a chod zotat strom. Toto je presne tvoj styl prace s pocitacom ktory som zamenil s motorovou pilou.
A k tym navadzaniam, skus si pozriet reakcne casy na tych diskusiach o ktorych hovoris, mozno ti to dojde.
Inak keby sa mi stalo to co opisujes, tak sa ho opytam ci ma skusky certifikujuce k vykonaniu danej ulohy. Ak nie, tak si najmem na to pravnicku osobu aby mi nahodou ten "kamarat" nezrusil zaruku na moj majetok. Do rizika typu "ja by som to mohol opravit" uz nejdem, uz som sa spalil.
Teraz sa zamysli co nauci cloveka ked mu niekto vyriesi jeho problem bez toho aby on za to nieco obetoval (ci uz vlastny cas alebo financne prostriedky, popripade protisluzbu)? Jedine to, ze sa nauci chovat arogantne a bude od kazdeho cloveka pozadovat vsetko zdarma a bez namahy. Toto je dovod preco zvyknem povedat kde je odpoved. Ak si ju clovek dokaze najst sam, tak je to znakom ze sa uz nieco naucil. No a to ako aj teraz pises, to Ti zobralo chut.
Zabrdas v tom, ze chces nielen mna presvedcit o tom ze sa ma kazdemu naservirovat vsetko pod nos. Medzi snahu sa nerata zadanie otazky ale podielanie sa na najdeni odpovede a vyrieseni problemu.
PS.: Ked si spomenul nieco o mojej prezentacii, tak sa Ta chcem opytat kedy som prezentoval ze som nieco dal zdarma. Povies mi to?
Hm, ked sa nad tym tak zamyslim, uz chapem co si myslel tym ze Ta maju tvoji priatelia radi. To iste ako tvoje opakovane tvrdenie ze ja nieco vyzadujem. Smajliky na tom nic nezmenia.
PS.: Som rad ze si dostal odpoved v takom tvare ako si potreboval. Ale ak Ti mozem poradit, tak na buduce vo vlasnom zaujme zadaj do povodnej poziadavky aj ako si predstavujes odpoved. Verim ze sa najde vela ludi ktory Ti usetria cas a peniaze.