ubuntu freezing
po poslednych aktualizaciach z pred par dni, mi zacalo mrznut ubuntu. No ubuntu je asi siroky pojem, len neviem nejako vyselektovat ci to je len X windov, ci len myska ci co vlastne.
Popisem problem:
robim si , surfujem po nete, pocuvam pesnicky, do toho nejaka konzola otvorena..proste nic moc speci, klasika par okien. A potom z nicoho nic, mi prestanu reagovat vsetky programy. Nemozem, sa napriklad prepnut s Firefoxu do mp3 playera, nemozem xytit okno za ram a zvecsit ho alebo zmensti, presunut nic... ale, ked pouzivam klavesove skratky napr na prechod po virtualnych plochach tak to ide. Na win key mam nastavenu konzolu, a to tiez ide. Vzdy jedine co viem urobti je bud resnut X cka a dufat ze to pojde, alebo cakat dokal sa to znormalizuje.
btw ked to zamrzne tak sa viem dostat do konzoly (lebo to mam na klavesovej skratke a tie idu) a dam si top tak vidim ze X mi zeru 1percento CPU..tak nevim.
pls poradte, bo to strasne zneprijemnu pracu a celkovo cely dojem z linuxu ...a uz by som sa rad naucil s linuxom trosku viac, len toto je strasna brzda.
dakujem za vsetky napady.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
aneb.
I'll always use Google before asking dumb questions.
Skus si pridat do boot options v /boot/grub/menu.lst
acpi=force irqpoll
Howgh!
btw v tom logu by som mal cca co hladat?
dmesg
alebo sa poobzeraj v adresari /var/logeste nejake napady?
skor by som to bral ako cestu k najdeniu presneho zdroja problemu
## ## End Default Options ##
title Ubuntu 8.04 - Hardy Heron 2.6.24-16
root (hd0,2)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=73ebe391-2ccd-460e-86b8-3a2d549da52e ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
quiet
title Ubuntu 8.04, - Hardy Heron(recovery mode)
root (hd0,2)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=73ebe391-2ccd-460e-86b8-3a2d549da52e ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
title Ubuntu 8.04, memtest86+
root (hd0,2)
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet
### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST
# This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian
# ones.
title Other operating systems:
root
# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sda1
title MS Win XP Pro - tazky brutal
root (hd0,0)
savedefault
chainloader +1
hpet=disable
Dopisuje sa to vzdy nakoniec riadku root cize
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=73ebe391-2ccd-460e-86b8-3a2d549da52e
a tam do dopises a vznikne ti
kernel /boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root=UUID=73ebe391-2ccd-460e-86b8-3a2d549da52e ro quiet splash hpet=disable
btw nevim co presne znamena prikaz hpet=disable, ale co som hladal tak som poxopil ze to ma nejako pomahat pri bootovani sysytemu, right?
v zdrojakoch kernelu je Documentation/hpet.txt:
High Precision Event Timer Driver for Linux
The High Precision Event Timer (HPET) hardware is the future replacement
for the 8254 and Real Time Clock (RTC) periodic timer functionality.
Each HPET can have up to 32 timers. It is possible to configure the
first two timers as legacy replacements for 8254 and RTC periodic timers.
A specification done by Intel and Microsoft can be found at
no nic, idem hladat dalej. V kazdom pripade budem vdacny za dalsie rady.
Uz zacinam byt pomaly zufaly. Ked to nevyriesim, tak ma to fakt donuti sa opet vratit k windowsu :(
Mal som nahodenu "overgloosed".
Tak som ju odinstalovat a zatim uz ficim hoooooodne dlhu dobu bez freeezu.
Lidi ani neviete aky som mega ulta happy :))
dakujem vsetkym za ich rady a cas. mozte locknut temu.
ps: este by ste mohli niekto aj Vy vyskusat tu THEMU, ci aj Vam to bude blbnut, alebo nemate snou uz nejake skusenosti? .... alebo fakat na nu :)
Docital som sa ked ked vymazem subory .gnome a .gconf z mojho domovskeho adresara tak by sa malo GNOME resnut do defaultnych nastaveni. Uroibil som to, a nic sa nezmenilo. Viete niekto ako resnut GNOME?
ps: redtube fpoho :)
neviem mozno ty ano :) , skus
Konkretneje to je tatol. Stala ma 1000sk , rozbijat ju nebudem, nevidim dovodov.
To ze s nou nevie ubuntu pracovat je iba na hambu samotneho ubuntu
mam jednoduchu mysku genius, stala ma 200sk, mam ju 7 rokov a funguje vsade. sedi mi v lavej aj pravej ruke, nemusim ju cistat a bez problemov funguje na podlozke - zeleny sanon.
tak kde je asi problem?
Btw radsej mi porad preco ta moja spina draha mrzne :) ?
a asi ani nema vyznam hladat drivery na MSmysi na LINUX, ked ratam ze MS ich asi len tazko vypusti :) a polka linuxakov z duse nanavidi MS, tak asi tazko budu pisat drivery pre ich hw.