WM ktory nezakazuje zmenu velkosti okna?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
to bolo len dokončenie
Takze ak chces ukazat ake su skarede a polofunkcne okienka pod XWin, tak si najdi ako sa to da rekonfigurovanim pokazit. Nie, naozaj odpoved nema vyznam hladat.
Takze ak chces ukazat ake su skarede a polofunkcne okienka pod XWin, pusti si Aero vo Viste.
Ja mam prave opacny problem. Tlacovy dialog vyzaduje velkost dajme tomu 320x200 aby sa na neho zmestili vsetky komponenty ktore tam su, ale aplikacia mi ho zobrazi 320x100 (to je bug) takze spodnu polovicu dialogu nevidim. Nemozem teda nastavit pocet stran ani kliknut na tlacitko "Print".
Keby som mohol zmenit velkost okna bez ohladu na to ci sa to aplikacii paci alebo nie tak jednoducho tento nedostatok nejak prezijem a pri kazdej tlaci si to okno rucne zvacsim. Teraz nemozem.
Ide o to, ze riesenie tohoto problemu (bug v aplikacii kedy nie je vidiet vsetky komponenty) je tak primitivne jednoduche a trivialne - zobrat mys, prist na okraj, zvacsit okno ako zvycajne. Ale ja nemozem. Je to velmi flustrujuce.
Ale ak by si chcel ten problem obist, tak si pozri dokumentaciu a zdrojaky k Tebou preferovanemu WM.
Inak podobne problemy som mal v pripade kym som nenastavil korektne rozmery monitora. Nahodnym vyberom mi to mrsilo fonty, DPI a podobne veci. Holt, viacero monitorov, prepinanych v pripade potreby. Ale potom som si upratal konfig a zadefinoval serverlayout tak ako mal byt.