KVALITNY program na prehravanie filmov a hudby
chcel by som sa spytat, ci nepoznate nejake fakt DOBRY program, ktory mi splni moje skromne poziadavky...
ide mi o to, ze ked si pustim film na windows media playeri, ked mam nainstalovany codeck pack all in one, tak mi bezo vsetko, co potrebujem...
nanestastie to sa o linuxe povedat neda...
napr. taky Totem... kde mam sakra nacitat v nom titulky? ved mi to ani nedava priestor na nacitanie titulkov... (Zobrazit->Titulky->PRAZDNE) a nepomaha, ani ked subor rovnako nazvem, ako film... da sa to vobec nejako spravit?
skusil som potom mplayer, tak mi idu titulky, ale zasa neviem zmenit font titulkov... a ten je obrovsky a otrasny...
nehovoriac o tom, ze mi to ovela viac seka ako na wmplayeri(tam to neseka vobec)..
potom mi kamarat poradil, ze mam nastavit nieco, ako X11/Xv (co to je?) a slo to plynulejsie, ale stale to nieje ono
vlc tiez mi neda moznopst zmeny velkosti titulkov...
preco tu nieje nieco rovnako funkcne, ako na windowse? tam sa o nic nestaram a vsetko ide:( alebo som len ja hladal na zlych miestach?
a ked sme pritom, tak sa uz chcem spytat aj na hudbu... skusal som rhythmbox a ako spokojny, ale zaujima ma, ci je na tejto platforme aj nieco lepsie od neho :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
este trosku ma stve, ze da sa to len takto napisat miesto obycajneho naklikania...
kazdopadne video som si (dnes naobed) pozrel na wmplayeri, ale nabuduce to urcite spravit takto ;)
Predpokladám, že si myslel buď video.avi a video.srt, alebo titulky.avi a titulky.srt...
Odporucam vsimnut si, ake volby su v Preferences (Pravy klik na okno prehravaca -> preferences)
V pripade, ze sa mylim a GUI nepouziva, tak odporucam editovat subor
~/.mplayer/config
Ako priklad uvediem vypis svojho configu:
[default]
subcp="cp1250"
subfont-text-scale=3.5
font="/home/plado/Download/tahoma.ttf"
taktiez odporucam vsimnut si adresar
/usr/share/fonts/
-music - xmms (Arch) , audacious (Kubuntu)
-wmp ? pouzivam Linux cca rok-2 , predtym xp , ale wmp som pouzil mozno raz aj to nechtiac asi...............
na hudbu pouzivam Audacious, prip xmms, a splnaju moje podmienky (je to take winamp-like) :) v konzole obcas pouzivam mp3blaster
inak na windows nepoznam vobec programy... dokonca ked si chcem pustit hudbu a to obycajne ogg alebo mp3, tak neviem v com... pametam si iba winamp a windows media player. winamp sa pustal 3 minuty a windows media player som si nikdy neoblubil...
staci vypnut tych milion dalsich nepotrebnych okien. a stale, aj ked to vsetko mam zapnute, winamp je spusteny za <2sec
Nikto nemusi rypat do winshitu a uz vobec nie klamlivymi hlaskami - to len robi blbe meno linuxu.
btw 3 minuty tiez povazujem za prehnany udaj vzhladom na to, ze som si zvykol, ze priemerny windowsak najneskor po minutovom seku systemu macka tlacitko s napisom restart (ak nesekne windows, tak sa priemerny windowsak asi po 10 sekundach pokusi o znovu a znovu spustenie aplikacie - skor, ci neskor ten system zmrzne ;) )
A VLC player povazujem za najlepsi filmovy prehravac aky som kedy pouzival, a Amarok za najlepsi hudobny prehravac aky som pouzival.
Len skoda ze Amarok je len pre KDE, keby bol nezavysli na graf. prostredi ako VLC alebo Mplayer to by bolo super.
amarok ma svoj gtk klon exaile, len tak btw... no kvalita amaroku a exaile... no...
nie som ziadny king a windows pouzivam na inom pocitaci (kvoli jednej hre)
To (cize gstreamer plugins + libdvdcss) je riesenie pre Gnome.
Co sa tyka titulkov, je vhodne ak subor .srt ma rovnaky nazov ako prislusny .avi (pozor na case sensitivity) a zaroven su v spolocnom adresari.
KDE-ckari maju na muziku vynikajuci Amarok (nieco ako Exaile pre KDE ;-) )
Ze si este neotvaral film vo vlc ale len 2x klikol na film? Inak by si vedel ze menu je v hornej casti okna.
inak nedivil by som sa keby sa jednalo o windows media streaming vyzadujuci wm9. o moznosti prehrat uzavrety format wm9 na linuxe je skoda sa hadat.
dakujem
Vlc teraz pouzivam aj vo winxp a aj v tom funguje bez problemov. Nepotrebuje externe kodeky a prehral vsetko co som zatial skusal este aj neuplne avi. Aj titulky su v pohode.
Windows media player som vyskusal a je na hovno. Aj ked som mal nainstalovany k-lite mega codek pack co je jeden z najlepsich externych kodekov na windows, wmp neprehral vsetko a pritom ten jednoduchy media player co je v k-lite prehral.