Ako dostať UBUNTU do Asus EEE
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
(ja predpokladam ze to vite, ale je mi divne, ze jsou problemy s HW)
...vzdyt ktera distribuce ma ten luxus, ze vznika pro konkretni HW...
stiahni si image instalacky
vytvor z neho loop disk (losetup /dev/loop0 nazov .iso)
primountuj loop (mount /dev/loop0 /miesto_kam)
treskni ramdisk (inird) a jadro (najcastejsie wmlinuz) do /boot-u
zedituj /etc/lilo.conf alebo grubconf , aby sa pouzili jadro a ramdisk
zadaj
lilo ci grub-installl
unmountni disk (umount /dev/loop0)\
odpoj loop disk (losetup -d /dev/loop0)
restartni do instalacneho jadra a ako zdroj instalacie zadaj ten iso subor s plnou cestou
minuly tyzden somtak robil upgrade zo Slackware 11.0 na 12.1, akurat ramdisk bol exteremen zasity
http://wiki.eeeuser.com/yet_another_way_to_install_ubuntu_710
http://www.internet-tools.co.uk/blog/index.php/2007/11/26/installing-ubuntu-710-gutsey-gibbon-on-my-asus-eee-pc/
Neviem ale presne, ako to je, keď je disk naformátovaný pre XPéčka.
http://www.ubuntu-eee.com/index.php5?title=Main_Page
Má s tým dakto skúsenosť?
+som si vsimol ze sabayon linux ma v na live dvd moznost eee pc, takze asi aj ten bude vhodny, resp pouzitelny
ale je tu aj obraz Xandrosa tusim originalny tu je odkaz
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=217407
celkom som poteseny tym odkazom na debiana ohladne eee uvazujem ci by sa to nedalo hodit aj na pametovku a urobit ztoho obraz ak by sa naslo viac eee 901 userov by to bolo super vlastna distribucia .... takze ak mate dalsie rady tak sem snimi vzhladom ktomu ze eee dokaze pekne bootovat aj bez grubu ale to je asi vsade rovnake dam usb kluc do eee stlacim ESC a mozem bez nastavovania v biose zvolit ze skadial chcem bootovat ale kedze je to moj prvy nootebook takychto rozmerov takze tak :) som nadseny
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=213463
zial musel som ho napalit na cd a nainstalovat cez externu mechaniku niekto mozno vie obraz aj spojazdnit cez usb kluc ,
dalej som si pri installacii naformatoval pametovu 8GB kartu tak ze som jej vytvoril prvu particiu 3gb pripojny bod /windows , 4.6GB ext3 , 400mb swap , grub som zaviedol do SCIE4 ci jak sa to pise dal som to instalovat po instalacii som dal pokracovat v live CD potom som ho normalne vypol po zapnuti som stlacil ESC a nabehol grub lenze ten som musel hned editovat boot riadok hd2,1 som zmenil na hd0,1
system nabehol , deto nato som otvoril konzolu a manualne zmenil grub , cd .. , cd .. , cd .. vyhodill som sa von potom , cd /boot/grub , sudo vim menu.lst , tam som pozmenil boot parametre vsetky z hd2,1 na hd0,1 , takto som zabezpecil snad nezlihanie grubu teraz musim uz iba odstavit swap a podobne veci nahodit siet ... wifi ... takze tak ... instalacia na SD kartu sa podarila
sudo
. Vypýta si tvoje heslo a je to. Alebo ak chceš byť v konzole stále ako root zadajsudo su
, zadaj svoje heslo a je to.ert@ert:~$ cd ethernet/
ert@ert:~/ethernet$ sudo su
[sudo] password for ert:
root@ert:/home/ert/ethernet# make
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
root@ert:/home/ert/ethernet# ls -a
. .. 2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0
root@ert:/home/ert/ethernet# cd 2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0/
root@ert:/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0# make
make -C tools
make[1]: Entering directory `/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0/tools'
gcc -g bin2h.c -o bin2h
bin2h.c:28:19: error: stdio.h: No such file or directory
bin2h.c:29:20: error: string.h: No such file or directory
bin2h.c:30:20: error: stdlib.h: No such file or directory
bin2h.c: In function ‘main’:
bin2h.c:34: error: ‘FILE’ undeclared (first use in this function)
bin2h.c:34: error: (Each undeclared identifier is reported only once
bin2h.c:34: error: for each function it appears in.)
bin2h.c:34: error: ‘infile’ undeclared (first use in this function)
bin2h.c:34: error: ‘outfile’ undeclared (first use in this function)
bin2h.c:42: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘memset’
bin2h.c:49: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’
bin2h.c:54: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’
bin2h.c:57: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘strcat’
bin2h.c:69: error: expected expression before ‘)’ token
bin2h.c:71: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’
bin2h.c:76: error: expected expression before ‘)’ token
bin2h.c:78: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’
bin2h.c:146: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘sprintf’
bin2h.c:155: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘exit’
make[1]: *** [all] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0/tools'
make: *** [build_tools] Error 2
root@ert:/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0# make install
make -C /home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0/os/linux -f Makefile.6 install
make[1]: Entering directory `/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0/os/linux'
rm -rf /etc/Wireless/RT2860STA
mkdir /etc/Wireless/RT2860STA
cp /home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0/RT2860STA.dat /etc/Wireless/RT2860STA/.
install -d /lib/modules/2.6.24-16-generic/kernel/drivers/net/wireless/
install -m 644 -c rt2860sta.ko /lib/modules/2.6.24-16-generic/kernel/drivers/net/wireless/
install: cannot stat `rt2860sta.ko': No such file or directory
make[1]: *** [install] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0/os/linux'
make: *** [install] Error 2
root@ert:/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0# ls -a
. .. common include iwpriv_usage.txt Makefile Makefile.NonLoadableModule os README_STA RT2860STA.dat sta tools
root@ert:/home/ert/ethernet/2008_0325_RT2860_Linux_STA_v1.6.1.0#
build-essential
balík. Nachádza sa aj na inštalačnom CD ubuntu.kuknite si toto
a dal nabotovat potom treba upravi menu.lst ... funguje wifi grafika .... zvuk ....