superkaramba
Nainstaloval som si RMP so Superkarambou. Ikonka sa v menu po instalaci nezjavila, tak som spustil terminal a napisal tam ¨superkaramba¨. Spustilo ju, klikol som na ¨Ziskat nove veci¨. Vybral som si par tych veciciek. Nainstalovalo ich. Konecne som mal peknu plochu. Avsak ako sa zatvoril terminal, zatvorila sa i Superkaramba. Ked som ju opat spustil a dal som ¨Ziskat nove veci¨, tie co som predtym nainstaloval sa uz nedali znovu nainstalovat a boli odfajknute zelenou fajockou. Tak som dal¨Pridat lokalne temy¨. Ale nenasiel som ani jednu. Nech som hladal co som hladal, vobec neviem kde ich ulozilo(ak ich vobec ulozilo) a teraz nespustim tie veci ktore som predtym nainstaloval. Z menu programu zmizli. Su tam iba 2 moznosti-Stiahnut nove alebo Pridat Lokalne temy. A neviem si s tym rady. Viete mi s tym pomoct? Dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a po reinstalacii si daj superkarambu spustat po strate pre kde je to ~/.kde/Autostart (nie som isty, pozivam gnome)
lebo ked aplikaciu spustis v konzole a zavries konzolu zavrie sa aj aplikacia (mozno by to slo keby sa to spustilo s nejakym parametrom ale ja nie som konzolista-viem iba zaklady)
ale to si budes musiet pozriet v man stranke
idem teda hladat nieco o tom prikaze
Staci jen vymyslet pri instalaci hesla, nepracovat na root identite, nehledat disky C,D,E a instalovat pres Synaptic. Kdeco se naklika, konzoli vyuzijes nejcasteji na "df -h" ;)
v Mandrive je samosebou Synaptic - program, ktery nainstaluje/odinstaluje programy, ktere vyberes. Linux je totiz system do lidi pro lidi ;) ... takze priste radeji "Najit" superkarambu v Synapticu, oznacit k instalaci a nakonec zmacknout "Realizovat" ... tot vse. Zadne hledani na internetu a manualni instalace jako ve Windows...
Nainstaluj/preinstaluj superkarambu poradne pres synaptic a snad bude po problemu - vsem vse chodi (tedy tem, kteri se nesnazi systemu nutit svoje postupy ;) )
nainstalujte PCLinuxOS - to je takova Mandriva se Synapticek
Otvoril som spravcu softveru, nainstaloval Superkarambu. Do ponuky menu mi ho nepridalo, tak som spustil konzolu a napisal tam "superkaramba". Spustit ju viem teda iba cez konzolu. Uz som ju preinstaloval pomocou spravcu balickov asi 3x. No stale to iste. Tak som ju spustil cez konzolu a ako som uz vyssie pisal, nemohol som najst kde sa ulozoli temy ktore som cez superkarambu nainstaloval. Tak som to vyriesil tak, ze som si stiahol temy rucne z webu, ulozil do priecinka v Home a vzdy po spusteny karamby som si ich jednoducho vybral odtial. Ale teraz by som chcel iba nejako prist na to ako by sa to dalo spustit bez konzoly ak sa to da. Ked ju chcem mat zapnutu(superkarambu), musi bezat aj konzola. Ked superkarambu necham spustenu a vypnem PC, po znovunabootovani systemu sa spusti, ale s nou sa spusti aj konzola. Ked konzolu zavriem, vypne sa aj superkaramba.
Ak je tento prispevok nepochopitelny ospravedlnujem sa a vysvetlim este raz.
Nechápem, ako je možné, že ju nemáš v Menu, ja ju mám v Menu - Nástroje - Systémové nástroje (mám MDV 2008, 32-bit).
Skús kliknúť pravým myšidlom na Menu, vyber Editor menu a tam pohľadaj.
A ju v Menu nájdeš, tak klikni pravýn myšidlom na dolný panel, tam, kde sa Ti zobrazuje aj rozloženie klávesnice (vlajočka), zvoľ "Pridať aplikáciu do panelu" a vyber Superkarambu.
Aspoň ja som takto postupoval.