Mandriva, nejde video
dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
win32-codecs moze byt tiez problem (pri wmv a podobne), ale bezny divx/xvid/h264 by si mal prehrat aj bez neho.
P.S.: preco mandriva 2008.0, ked je uz vonku dost dlho aj .1?
A 2008.0 preto, bo ju mam napalenu a vcera som si potreboval preinstalovat komp. :)
VLC media player 0.8.6d Janus
X Error of failed request: BadAlloc (insufficient resources for operation)
Major opcode of failed request: 141 (XVideo)
Minor opcode of failed request: 19 ()
Serial number of failed request: 84
Current serial number in output stream: 85
a skonci
VLC => Nastavenia => Nastavenia, odskrtni pokrocile, Video => Vystupne moduly (aspon dufam, ze je to tam, som teraz na Win) a zmenit z auto na nieco ine (framebuffer, ...).. skusat, kde to pojde.. aj ked auto by mala byt najbezpecnejsia volba.
Vrela vdaka vam.
Ale to ma moc nezaujima z pochopitelnych dovodov.
PS.: to naozaj mandriva do seba absorbovala verziu ovladacu aj s tou chybou koli ktorej ludia isli rozniest na kppytach cele ubuntu? nemozem tomu uverit ze by sa nepoucili z cudzich chyb.
A to sa ten problem neda vyriesit? hodit do systemu ten patch z ubuntu? alebo ako to vyriesily.
A vdaka za pomoc.
- v textovom rezime (init 1 alebo init 3) som spustil XFdrake (cize nastavenie Xorg),
- namiesto ovladaca "i810" som zvolil ovladac "intel" od Xorg.org.
- nastavil rozlisenia a bitovu hlbku monitoru, v parametroch povolil 3D a EXA instead XAA.
- "restartol" do grafiky (init 5) a voile!!! comiz ide, ide aj video.