Po starte prikazovy riadok
este som nedoriesil poriadne jednu vec a uz tu mam zavazny problem. Pod Opensuse 11.0 som povolil instalovat update a tym mi to nainstalovalo aj novy kernel (pri bootovani tam mam o dva nove riadky viac pre volbu OS). Verzia kernelu je rovnaka ale pri predchadzajucom tam je (defult) a pri novom (pae). Problem je, ze mi nenabehne KDE zostane mi len prikazovy riadok s loginom. Na predchadzajucom kernely som mal nainstalovanu grafiku NVIDIA pomocou one-click instalatora a vsetko bolo OK. To KDE uz neide ani na povodnom jadre ani na tom novonaisntalovanom.
Takze stav je taky, ze z plne funkcneho systemu mam plne nefunkcny system a to len preto, lebo som povolil update vsetkeho co to chcelo updateovat "(recommended)". Dakujem vopred za reakcie.
PS Som Lama, prosim brat do uvahy, dakujem :o)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
startx
z príkazového riadku nenabehne KDE?
Castler
Skus spustit dpkg -l | grep kde
ak to tam nebudes mat tak si to musis opat nainstalovat: sudo apt-get isntall kde
ak to tam budes mat tak si vytvor vo svojom domovskom adresari subor .xsession (nano .xsession, bud nastaveny v /home/tvoj_user) a pridaj tam kde-session , ukonci crtl+x potom y potom enter :)
tymto by sa mal po spusteni startx pod tvojim userom vykonat prikaz kde-session
snad pomoze
dpkg -l | grep kde
vypisalo, dpkg neznamy prikaz :o(
skusap som aj dpkg --help
stale ze neznamy prikaz...
hmmm
Ked som postupoval podla navodu z linku vyssie "tu" tak som uz myslel, ze to rozbehnem ale hlasilo to nieco ako :
Can not mix two versions of Qt libraries (alebo nieco take, presne si to nepamatam)
skus pohladat v /etc/X11/xorg.conf riadok kde mas Driver "nvidia" a to zmenit na "nv" a potom skus napisat startx
KDE sa nespusti a po prikaze STARTX dostanem error :
CANNOT MIX INCOMPATIBLE QT LIBRARIES
KDED(3245)
Skus si updatovat system cez konzolu ... popozerat ci nemas dostupne novsie verzie QT alebo KDE.
klasicky cez yast v konzole.