....dakujem za rady, uprimne, ale stravil som pri ubuntu stovky hodin...po pravde co som chcel, to som aj rozbehal...ale ak sa na to pozriem naozaj objektivne, tak som akurat stratil cas....Linux ja fajn, ale uprimne, na profi aplikacie/napr. pre mna dolezite/, ako su Sonar, Nuendo/mam ich kupene.../ sa nechyta ani z jednej tretiny......Viem, ze ste nadsenci a robite to gratis, ale nepodcenujte co je naozaj dobre a vo Vasej komunite nenahraditelne...este raz, dik za rady, ale musim ostat pri win. Verim, ze Vasa filozofia raz zvitazi....len sa treba zjednotit........cim viac verzii, tym horsie....trosililinku mi verte... nikto nema potrebu gooooglovat aby rozbehol nejaku priblblu tlaciaren, alebo nedajboze graficku kartu.....Cas Linuxu/hocijakej distribucie......./ este len pride,.....ale potom to uz asi nebude open source... Este raz vdaka a vela uspechov.m.
linux ale NIE JE windows zadarmo. niekde sa hodi, niekde nie.
kancelarsky, sietovy, vyvojarsky a este neviem aky pocitac sa s jeho pomocou da postavit. server (kazdeho druhu) asi ani nemusim spominat.
no ked sa chces hrat, pouzivat specificke (medicina, "profi" spracovanie videa a audia), tak asi bude lepsie investovat do windowsu - pri cene tychto aplikacii bude cena za licenciu visty asi zanedbadelna.
Tie nastroje, ktore si spominal ta v podstate nutia tvorit konvencne a nie invencne.
Ak chces tvorit lubovolne a neobmedzene, pouzi nastroje, ktore ta nenutia tvorit jednym stylom. V linuxe je takych aplikacii dostatok - ale niektorym chyba to "zjednodusujuce" GUI.
Pre mna je linux, teda hlavne vdaka Jacku od ktoreho sa vsetko ostatne odvija, konecne nieco co ma vratilo spat k spojeniu pocitac a tvorba hudby. S Cubase, Soundforge a Fruity Loops (samozrejme ze som ich mal "kupene") som sa velmi rychlo zacyklil v sposobe vyuzivania a casto to koncilo tak, ze som mal cca 1 minutu zbytocne komplikovanych a preefektovanych stop bez vyhliadky na dokoncenie zacatej myslienky.
Z mojho pohladu maju v sucasnej dobe najvyssiu "umelecku hodnotu" performances a nie archivne diela. Pre rozsirenie obzorov www.yourmachines.org
Napadá ma ešte veľa vecí kde je jednoduchśie použiť gnu/linux-based, alebo iný FLOSS OS ako pouzit PIC, Atmel,... s "jednoduchym" kodom.
Windows je jedine vhodny na nekriticke(myslim tym ze na ich prevadze nezavisi bezpecnost okolia) desktopy/laptopy.
A neni chyba GNU/Linux-based a Solaris, FreeBSD-based systemov ze na nich nebezia na windows designed aplikacie. a ze nejde nejaky HW.
Chcem len vyjadrit nazor, ze s tebou suhlasim. Aj ja som stravil vela casu na Linuxe (Ubuntu 6.06 7.04, PCLinuxOS, OpenSuse 11.0). Na kazdom z nich som rozbehal vsetok HW a naucil sa nieco nove. Ale treba povedat, ze to trvalo podstatne dlhsie ako na Win$. Co nieje chyba Linuxu!! Proste ako pises pravdu maju vsetci. Ja s napatim cakam co sa bude diat dalej a Linuxu velmi drzim palce.
Kdyz uz pisu nekam na verejnou diskuzi, chovam se tak, aby to bylo srozumitelne ostatnim uzivatelum. Kdybys napsal poradne predmet, tak s tebou neztratim ani trosku casu. Vedel bych totiz, ze jsi typicky clovek, ktery ma potrebu se vykecat o nicem. Kdyz budu mit potrebu si neco dokazovat ja, tak ti vsechno vyvratim. A kdyz budu mit druhou potrebu, tak ti vyvratim i to, ze je linux super. Proste jen patris mezi "nikoho".