FEDORA-MANDRIVA-SUSE alebo iny? Ktory LinuX z nich je dobry
Osobne som sakusal LINUX SUSE 11 celkom to bolo dobre az na stabilitu KDE .Este to treba dolatiti co mi ani nevadi rad si pockam no ma zaujma ci je nieco lepsie ako SUSE ?
Co HLADAM- Prostredie KDE, pekne graficke prostredie ,Podpora ovladacou ,rychlost a stabylita
Moj PC -Quad 2,4 Gh, RAM 4 GB DDR2 800 Mhz :) ATI HD2900 XT
Bol by som rad ak by mi pisali ludia co maju s tymi distribuciami OSOBNU SKUSENOST. Nie taku skusenost -pocul som ,cital som .Lebo mne nerobi problem ist na GOOGLE a precitat si recenziu. To som aj urobil . A bol som aj tuna na stranke kde sa PISU PLUSI a MINUSY LINUXU no nejak mi to nestacilo. Lepsie je si precitat nazor cloveka co mi povie co mu vadilo alebo co je dobre na TEJ DISTRIBUCII a viacej to rozobere alebo ak je nieco lepsie ako tieto DISTRIBUCIE co som uviedol tak aj to si rad precitam :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
S openSuSE som pracoval bezmala tristvrt roka a az na obcasne chybycky mi nic nechybalo ;)
ktomu dodam ze KDE 4.0 je sracka a KDE 4.1 sracka s par fixnutymi bugmi
vsetky veci preco som pouzival KDE vyhodili
momentalne som na poslednej KDE 3.5.9 a odporucam kazdemu
nieje nic stabilnejsie vyladenejsie ako KDE 3.5.9... a pre ludi co nemaju silne PC zistia aj to ze KDE 4.1 ma menej funkci a zere viac ramky a je celkovo nestabilnejsie a horsie ako KDE 3.5.9 i ked je naprogramovane v novej QT4 kniznici ktora je rychlejsia ako QT3
Inac ten balickovy system myslis YaSTu?...
len cisto teoreticky sa pytam...
inak KDE pouziva tiez napriklad debian sidux pclinuxos...
btw nema niekto v plane napisat nejake dalsie distra? napriklad zenwalk?
kazdy pozna nejake ine distra, ja osobne mam skor prehlad o roznych *buntu systemoch...
http://elven.blog.root.cz/files/2008/09/obrazovka3.png
no ved pockaj az zapnem vsetky efekty... osobne rad vsetko vsadim na jednoduchost...
Ficim na KDE 3.5.10 a stabilita 99%.
Ja som zostal pri Mandrive. Správa systému a inštalácia softvéru mi pripadá jednoduchá a je možné požívať okrem KDE aj iné prostredia – Gnome, IceWM... Ale každému môže vyhovovať niečo iné. Dobrý dojem som mal so SUSE a Ubuntu, a viem si predstaviť "spolunažívanie“ s nimi.
co sa tyka tych DISKOV mne to ide pohode aj bez NTFS 3g :)) ked chces ti potom napisem ako sa to podarilo mne....
moj nazor na mandrivu rychla, jednoducha a mnozstvo balikov za minus moze len ta hnusna thema LA Ora ktoru neznasam....
No pozeram ze niekto sa nudi ked instaluje viac ako 17 distribucii :) xixi ale aspon viete ze co je dobre ze?
A pristup k DISKOM NTFS - Pusť Yast - Hardware - Rozdelenie diskov - a disk na ktorom mas Windows klikni Upravit, v dalším okne klikni na tlačítko fstab. A v poli "Hodnota libovolné volby" prepis hodnotu umask na 0002 (umask=0002). ak by tam nebola vobec tak to zapis uplne na koniec ,umask=0002
Mne to ide som to skusal a bez problemov som stahoval veci... daj OK asi RESET a vyskusaj...
...a diik za NTFS som odcestovany, ale ked pridem tak testnem...
s mandrivou som sa večne trápil
16. 9. 208 8:06 - Adam Štrauch
Phoronix se podíval na výkon čtyř distribucí nainstalovaných na netbooku Asus Eee 901. Testované distribuce jsou originální Xandros, Fedora 10 Alpha, Ubuntu 8.10 Alpha 4 a Mandriva 2009 Beta 2. V testech je mezi distribucemi často velký rozdíl, ale v průměru žádná nevybočuje a spíš se každá hodí na jinou činnost. root
..ináč dík za prístup na NTFS (umask=0002)
funguje to. :-)
zypper update -t package
na najinstalovanie vsetkych najnovsich balickov ;) vcera vecer sa tam uz nieco objavilo na vyber [YES/no] malo to predpony aj pripony kd4, tak uvidim, skusim nainstalovat az pridem domov. Ale kde 4 je velmi pekne a stabilne.Len obcas...to je tym ze je to novee takze sa NEMOZE POROVNAVAT s casom odladenejsiou kde 3 ;)co sa tyka povodnej temy, tak openSUSEn 11 je super, a myslim ze je troska lepsie nez Mandriva.
...Môj dojem bol asi taký, že "prišiel som , videl som, odinštaloval som..." ..a dal som KDE 3.5 a fakt nemám problém, iba ak v znalostiach :-).. a co sa GNOME tyce, nezda sa mi ani nahodou zastaralé. Práve že je grafický a esteticky pekne doriešené. Porovnaj s Win XP :-)) je oproti GNOME hrubé neotesané brvno...
..Ale v openSUSE 11.0 nieje celkom štandartné GNOME. Ináč mám nainštalované obidve prostredia...a žial aj WXP lebo používam softy ako Adobe Audition, Sony Soundforge... a tie mi pod Linuxom nejdu..
od Mandrivy som usiel este ked som mal 2007 PowerPack original - sama chyba, ani lxsplit mi tam nechodil poriadne a dohnalo ma to k uteku - gcc-gnat.......
Nepacia sa mi farby :).. No Ja frcim zatial na OpenSuse a stalo samiI presne to co Tomymu Angelovi .. Nainstaloval som najnovsie repozitar a uplne som zrusil SYSTEM..ako nie mojov chybov ale chybov tych co dali Repozitare bez knihovni Qt4. Dali ju ale neskor po upozorneni.. a to uz bolo neskoro.. co uz.. No aj ja som Tomi videl sachovnicu xixi . Mozem si zahrat sach aspon to je dobre.. Inac vsetko by bolo dobre az na to ze mi chyba pri niektorom HARDARE podpora. Npar ak mam doma 5+1 repro a zvukovku Creative tak mam smolu. Ako roschodil som ju na 2 MB ovladaci ale to je uplne trpane alebo SOFT OCR Vo Win pouzivam Abbyy Reader 9 co je spicka.. Je nieco aj v LINUXE . ?Gocr,Kooka,Tesseract ? Pouziva niekto nieco z toho co som uviedol. Lebo mne sa Tesseract nechce ist neviem preco..
/aktualizacie som preto zakazal, a vzdy az casom ked prestanu staznosti :-)) /
Inac asi blba OTAZKA ale asi nie je mozne mat naraz nainstalovane KDE a GNOME ? da sa to ?
Tak Linus Torvalds nema rad Gnome ja viem preco lebo je to ako Win 95 grafika :) ale nie ja len srandujem... :))) ako je dobre asi ked clovek chce pracovat a nezalezi mu ako to vyzera
vista NEMA tolko problemov, ako by si mnohi mysleli.
skuste si niekde na torrentoch pozhanat vecicku s nazvom "speedy vista v4". na jednom CD, vsetko podstatne tam je, SP1 obsiahnuty. zistite, ze vista je AJ dobry system, nie len ten pomaly moloch z defaultnej instalacie.
"to bylo pěkné, krásne a pěkné..až mě s toho definitívně sekne..."
osobne mandrivu od verzie 2006 vyssie nepoznam... a nic co nepouziva apt-get Ti ani neodporucim...